O.Y.E.P.

O.Y.E.P.

RedakciaKultúra14.6.2021

Divadelné štúdio RosArt vás pozýva na svoju najnovšiu divadelnú inscenáciu O.Y.E.P., ktorá vznikla na motívy hry francúzskeho dramatika Floriana Zellera - Lož.

O hre:
Dva manželské páry, štyria dlhoroční priatelia, večera. Všetko by vyzeralo ako dokonalá idylka nebyť podozrenia z nevery... Hra hľadá odpovede na otázky čo by sa stalo, ak by sme si začali hovoriť pravdu, či si musíme hovoriť pravdu za každých okolností, kto vlastne má pravdu, keď každý má „svoju“ pravdu a sme vôbec schopní akceptovať pravdu alebo len túžime mať vždy pravdu my sami?

Nechýba pritom množstvo situačného a slovného humoru a pochybností. Nebudete pochybovať len o vlastnom pochybovaní. Začnete pochybovať aj o tom, či sedíte v divadle alebo ste voyerom nazerajúcim do malého podkrovného bytu. A keď si už budete myslieť, že je všetko jasné, príde pravda. Alebo nie?

Manipulácia s realitou a faktami, zavádzanie, úprava dát pre mocenské potreby, úspech na trhu a pod. je prítomná v najrôznejších oblastiach ľudskej činnosti a preto sa tézy divadelnej hry dajú uplatniť aj mimo intimity manželských vzťahov a preniesť aj na celospoločenskú úroveň.

Osoby a obsadenie:
Pankrác - Matej Stachera
Eli - Alžbeta Jacková
Yvet - Tatiana Ševčíková / Marianna Marešová
Oliver - Renát Haluška

Realizačný tím:
Scéna: Marianna Stančoková
Hudba: Matej Stachera
Kostýmy: Marianna Marešová
Technická spolupráca: Július Stančok
Prepis, úprava, réžia a dramaturgia: Marianna Stančoková

Rezervácia miesta:
Počet miest v Divadelnom štúdiu RosArt (Podhora 18, Ružomberok) je obmedzený a preto si prosím rezervujte miesto vopred.
Využite:
e-mail: rezervacie@oz-rosart.sk
alebo nám pošlite správu na: fb.com/ozrosart
alebo využite rezervačný formulár na stránke https://www.oz-rosart.sk/vstupenky

Vstup do sály je možný 30 minút pred začiatkom predstavenia. Vstup len s respirátorom FFP 2, negatívnym testom na covid nie starším ako 7 dní a po dezinfekcii rúk.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia