VŠETKO O ŽENÁCH

VŠETKO O ŽENÁCH

RedakciaKultúra22.2.2020

Pozývame na divadelné predstavenie Všetko o ženách v podaní Divadla z Truhlice zo Zlína.

Po septembrovej českej divadelnej návšteve na jarmoku do Partizánskej Ľupče zavíta ďalší divadelný súbor "od susedov" a síce Divadlo z Truhlice. Divákovi v Ľupči by však cudzí byť nemal. Založil ho totiž Jakub Janíček, ktorý touto návštevou prinesie trochu svojej radosti a práce z Čiech domov na "Rodnú hrudu. Pod jeho režijnou taktovkou Vám prinesieme komédiu Vše o Ženách.

“ Ženské srdce je hlboký oceán plný tajomstiev. ” priznáva Rose (v tej chvíli už Dawsonová) na záver katastroficko -romantického trháku Titanic. A nám neostáva nič iné, len dodať - Nielen srdce.

Ženy celé sú jedno veľké chodiace tajomstvo ukrývajúce radosti i strasti, poníženie aj pýchu, chlapov aj ženy, dcéry či synov... Roztomilá babička Rose to priznáva vo chvíli, kedy už vie, že týmto priznaním nikoho nepobúri. Ale čo keby to bolo inak? Čo keby mala každý deň každá žena možnosť povedať presne to, čo si myslí? Keby ženy nedržalo na "uzde" dobré vychovanie, pýcha, či závisť? Na tieto (a mnoho ďalších otázok) Vám odpovie komédia Vše o Ženách.

Všetko o Ženách chorvátskeho dramatika Mira Gavrana pred pätnástimi rokmi obletelo celý svet vrátane Česka a Slovenska. Mnoho slovenských a českých javísk pohľadom muža na ženský svet pobavilo tisícky divákov a mnohé inscenácie bavia divákov dodnes. Ako svoju v poradí druhú genderovú komédiu Vám ju teraz prináša aj Divadlo z Truhlice.

Herečky Júlia Kmahalová (rodáčka z Ružomberka), Nikola Hauerlandová a Michaela Vrbová (ako hosť pôsobila aj v Lunterdle) pre Vás odohrajú päť príbehov, v ktorých sa možno nájdete tiež. Alebo minimálne susedky, kamarátky, či kolegyne.

Herečky na scéne doplní Roman Straka ako muž. O techniku sa postarajú Jakub Janíček a Jakub Krisl.​

Predstavenie je v českom jazyku, ale Slovákom to problém nerobí, no nie?

Budeme sa na Vás tešiť.

Info: MUDr. Jaroslav Janíček 0903 500 980

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia