Začína ďalší ročník ankety Kniha Liptova 2023

Začína ďalší ročník ankety Kniha Liptova 2023

Stanislava Bruk LuckáKultúra22.1.2024

Liptovská knižnica G. F. Belopotockého v Liptovskom Mikuláši s podporou svojho zriaďovateľa Žilinského samosprávneho kraja a mediálnych partnerov vyhlasuje 17. ročník čitateľskej ankety Kniha Liptova 2023.

Čitateľská verejnosť, autori, či vydavatelia môžu nominovať knihy, ktoré boli vydané v roku 2023 a sú späté s regiónom Liptova tematicky alebo osobou autora textovej či obrazovej časti. Knihy môžu obsahovať výlučne text, môže ísť o obrazovú publikáciu alebo text kombinovaný s obrazovou časťou.

„Nominované knihy budú rozdelené do dvoch súťažných kategórií: beletria a odborná literatúra. Knihy budú postupne predstavované na internetovej stránke knižnice a Žilinského samosprávneho kraja a v čase od 4. marca do 15. apríla 2024 budú vystavené v knižnici,“ informujú organizátori.

O víťaznej knihe rozhodne čitateľská verejnosť prostredníctvom hlasovacích lístkov. Hlasovanie bude možné realizovať po uzávierke nominácií v čase od 4. marca do 13. apríla 2024. Kniha, ktorá získa najviac čitateľských hlasov, získa ocenenie Kniha Liptova 2023.

V uplynulom roku získala ocenenie Kniha Liptova 2022 kniha ukrajinských rozprávok pre deti od ružomberského autora Milana Igora Chovana Čarovná loď. V roku 2021 sa Knihou Liptova stala Najstaršia mestská kniha Ružomberka od Tomáša Pastuchu.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia