Zrodilo sa svetlo

Zrodilo sa svetlo

RedakciaKultúra27.12.2023

Svetlo nádeje rozžiarilo liskovský kostol na druhý vianočný sviatok. Zaslúžili sa o to manželia Bangovci počas svojho koncertu. Prostredníctvom svojho umenia rozdávali radosť.

Aj keď Maroš Bango spieva celý život, profesionálnemu spevu sa venuje asi 14 rokov. Na koncertoch si tak ľudia môžu vypočuť prierez jeho tvorby za toto obdobie. Znejú na nich piesne slovenskej a talianskej klasiky, cez vlastnú tvorbu, či piesne Karola Duchoňa, Karola Gotta, ktorí sú Marošovými veľkými vzormi

Spevák M. Bango v roku 2011 zahviezdil v šou Česko-Slovensko má talent, kde odrovnal porotu aj divákov svojim silným hlasom. Predseda poroty uvedenej súťaže Jaro Slávik nešetril slovami chvály a obdivu. Odvtedy však prešlo veľa času a nevidiaci spevák rozdal a rozdáva radosť mnohým svojim poslucháčom na Slovensku a v zahraničí.

Maroš Bango sa profesionálne venuje spevu 14 rokov.

Slepý spevák sa vďaka spevu dostal aj cez nesmierne ťažké obdobie, kedy mu zomrela len 17-ročná dcéra Mariana. Od svojho vystúpenia v súťaži pobehal nadaný Marián takmer celý svet. „Spieval vo Washingtone, Toronte či v hviezdnom New Yorku,“ uviedla moderátorka Alexandra Bangová. Aj počas tohtoročných Vianoc nezostal spevák doma. Cítil potrebu byť medzi svojimi priaznivcami, aby im prostredníctvom spevu spríjemnil posledné dni starého roka.

„Sme radi, že môžeme byť medzi Vami. Máme radosť, keď môžeme pomáhať ľuďom, hendikepovaným osobám. Výťažok z našich vystúpení, z predaja CD piesní je určený pre naše občianske združenie. Prostredníctvom neho pomáhame ľuďom so zdravotným postihnutím,“ povedala moderátorka A. Bangová. „Som nesmierne rád, že nám farský úrad umožnil vystupovať v tomto chráme, ktorý má nevšedne dobrú akustiku. Veľmi dobre sa mi tu spievalo,“ uviedol M. Bango. Koncert speváka M. Banga v Liskovej pripravili tamojší rímskokatolícky farský úrad s obecným úradom.

Fotogaléria

Text a foto: Tibor Šuľa

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia