A. Andělová: Šialený manažment našich faulov

A. Andělová: Šialený manažment našich faulov

Ján SvrčekŠport21.1.2024

Ružomberským basketbalistkám včerajší zápas 1. kola nadstavbovej časti Niké extraligy proti Slávii Banská Bystrica (58:64) nevyšiel. Vo vyrovnanej "bitke" vicemajsterky lepšie zvládli kľúčové momenty. Zverenky trénera Juraja Suju nedokázali využiť svoje silné stránky, pričom aj rozhodcovský meter nemal rovnaké kritériá, hlavne pri posudzovaní faulov. Niektoré verdikty trojice arbitrov vyvolávali medzi domácimi priaznivcami dosť značnú nevôľu. Avšak treba si priznať, že "žabky" vyšli naprázdno preto, že zaostali za svojim herným potenciálom.

"Určite ide o sklamanie, lenže stretnutie sme si prehrali sami," vyhlásila po zápase Andrea Andělová s trinástimi bodmi najlepšia domáca strelkyňa. "Veľa chýb sme spravili pri doskoku. Ďalej to bol šialený manažment našich faulov. Bolo ich veľmi veľa, preto Bystričanky hádzali množstvo šestiek a presne z nich triafali. Naopak my sme naše trestné hody v druhom polčase nepremieňali. To boli, podľa mňa, rozhodujúce faktory."

Zápas sa zlomil v úvode poslednej "štvrtky", keď Banská Bystrica prvý raz odskočila o desať bodov (41:51). "Celé stretnutie bolo dôležité, nielen záver. Keby sme toľko nefaulovali, do prestávky sa dalo viesť o desať-pätnásť bodov. Nuž a potom na začiatku poslednej desaťminútovky Slávia trafila dve trojky, čím nám odskočila a už to bolo ťažké dobiehať," dodala Andělová.

Samozrejme, na lavičke bystrických "púm" včera vytryskol gejzír radosti. "Vedeli sme, čo nás čaká, že Ružomberok má silné publikum a je agresívny súper. Myslím si, že dostatočne sme sa pripravili na jeho spôsob boja. Určite nie je to jednoduché celý zápas takémuto štýlu vzdorovať. No nič sme domácim hráčkam nedali zadarmo. Dokázali sme trestať ich chyby. Ak by im vyšli risky, boli by z toho rýchle protiútoky. Našťastie, sme to ustáli a premieňali vlastné šestky," vravela Natália Martišková, ktorá svojimi košmi najmä v druhom polčase, v dôležitých pasážach, výrazne prispela k úspechu hostiek. Celkove dosiahla 18 bodov, pričom do prestávky len šesť a dvakrát sa trafila spoza trojkového oblúka, keď na to potrebovala len štyri pokusy.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia