Bodka za Tureckom, prehra so srbským FK Jedinstvo Ub 1:2

Bodka za Tureckom, prehra so srbským FK Jedinstvo Ub 1:2

Ján SvrčekŠport27.1.2024

Ružomberskí futbalisti v poslednom zápase na sústredení v Turecku podľahli v Antalyi momentálne piatemu tímu druhej najvyššej srbskej súťaže FK Jedinstvo Ub 1:2.

Srbské mužstvo otvorilo skóre v 13. min., keď po štandardnej situácii z pravej strany hlavičkoval Paič a brankár Ťapaj síce loptu zasiahol, lenže nezabránil jej ceste do siete. O vyrovnanie sa v 27. min. postaral Jackuliak, ku ktorému sa lopta dostala po akcii, ktorú potiahol Kotula. V 81. minúte Rakić strelou spoza šestnástky duel zatvoril - 1:2. Ružomberčania sa v závere snažili o vyrovnanie, no poslednú príležitosť, po brejku do odkrytej obrany MFK, mal na druhej strane Stojanovič.

Bola to piata zimná zápasová previerka Ruže a prvá prehra. Zajtra (28. januára) prvoligista spod Čebraťa končí svoj kemp pri Stredozemnom mori.

Peter Tomko, asistent trénera Ružomberka: "Priestor dostali chalani, ktorí v jeseni menej hrávali, alebo sú po zraneniach. Narazili sme na húževnatého súpera, so zaujímavými zahraničnými mužmi v zostave. Prvý polčas nám priniesol viaceré gólové príležitosti a pokojne sa dalo súperovi aj odskočiť. Napokon my sme inkasovali ako prví. Druhá polovica stretnutia priniesla skôr medzišestnástkový futbal. Ub využil jednu pološancu a vyhral. Čo sa týka výsledku, prehra nás mrzí. Zámer bol počas dvoch zápasov včera a dnes vyťažiť všetkých hráčov. Bolo fajn, že sme ich takto mohlo vidieť v akcii. I týmto spôsobom sa posúvame k jarnej časti."

FK Jedinstvo Ub - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)

Góly: 13. Paić, 81. Rakić - 27. Jackuliak.

Ružomberok: Ťapaj (59. Sokol) – Zsigmund (46. Malý), Maslo, Mrva, Kotula – Švehla, Múdry – Tučný, Domonkos, Gerec – Jackuliak.

Foto: Matej Šavol

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia