Černovci vo farbách futbalového zväzu

Černovci vo farbách futbalového zväzu

Ján SvrčekŠport26.4.2024

V Hliníku nad Hronom a vo Vyhniach sa konal premiérový turnaj Region´s Cup U 19, na ktorom štartovali štyri regionálne výbery – Západoslovenského, Stredoslovenského, Východoslovenského a Bratislavského futbalového zväzu.

Prvý deň v semifinále „Východ“ podľahol Bratislave 0:1 a „Stred“ zdolal „Západ“ 4:2. Vo finále Stredoslováci vyhrali nad výberom Bratislavského futbalového zväzu 2:1.

V tíme SsFZ mala trojnásobné zastúpenie TJ Máj Černová vďaka Dávidovo Omastovi, Matúšovi Kútnikovi, Matúšovi Lackovi. „Zo sedemnástich hráčov traja boli naši a patrili k oporám, čo nás veľmi teší,“ uviedol Ján Rojček, ktorý v TJ Máj funkcionársky zastrešuje futbalový oddiel a bol aj členom realizačného tímu Stredoslovákov. „SsFZ chce aj týmto spôsobom motivovať mladých futbalistov. Turnaj bol pre chlapcov od tretej ligy nižšie. Omasta v oboch zápasoch odohral plných deväťdesiat minút a proti „Západu“ aj dvakrát skóroval. Lacko tiež vždy bol v základnej zostave, v prvom prípade ťahal do 74. min. a v druhý raz do 82. min. Kútnik v prvom stretnutí, keď aj dal gól, hral do 58. min. a vo finále nastúpil na druhý polčas. Z celého turnaja som mal veľmi príjemný pocit, bol super zorganizovaný.“

Dávid Omasta sa netajil, že čakal, že nominačné listy prídu aj do Černovej. „V tretej lige sme druhí za Lučencom, takže asi máme svoju kvalitu,“ vysvetľoval 18 – ročný útočník, ktorý s 22 nástrelmi je najlepším kanonierom súťaže. „Bola to perfektná skúsenosť, niečo nové. Určite každý si vážil, že mal na sebe dres Stredoslovenského futbalového zväzu. Naozaj som si to užil. Len škoda, že sa mi nepodarilo skórovať aj v druhom stretnutí,“ pripojil študent Obchodnej akadémie v Ružomberku, ktorý začínal v mládežníckej pyramíde pod Čebraťom.

Foto: Ján Rojček

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia