Česká legionárka nezakrýva túžbu po extraligovom finále

Česká legionárka nezakrýva túžbu po extraligovom finále

Ján SvrčekŠport19.1.2024

Andrea Andělová, ktorá s basketbalom začínala v rodnom Pelhřimove, najvyššiu českú súťaž hrávala za Hradec Králové, Karlove Vary a Sláviu Praha a potom sprobovala prvý zahraničný angažmán vo švajčiarskom BC Alte Kanti Aarau, v MBK Ružomberok pôsobí druhú sezónu. Pred zajtrajším štartom nadstavbovej časti Niké extraligy, do ktorej liptovský klub vykročí domácim duelom proti Slávii Banská Bystrica, sme 29 - ročnej Češke položili pár otázok.

Aké očakávania spájate so zápasmi v hornej nadstavbovej štvorke?

"Dobre vieme, že pred nami je veľmi dôležitá časť sezóny a hneď na začiatok jeden z jej najdôležitejších zápasov. Musíme sa s tým popasovať ako sa najlepšie dá a veriť, že Banskú Bystricu zdoláme."

V základnej časti ste pod Urpínom prehrali 57:66, no doma uspeli o dvanásť bodov 72:60. Takže aj tieto výsledky vzbudzujú mierny optimizmus, čo poviete?

"S tým musím len súhlasiť. Predpokladám, že aj zajtrajšie stretnutie bude otvorené až do konca. Samozrejme nastúpime s odhodlaním zvíťaziť."

V čom je najväčšia sila bystrického družstva?

"Slávia má vyskladané družstvo z viacerých zahraničných hráčok. Treba priznať, ich individuálna kvalita je väčšia než naša. To je hlavný tromf súpera."

Aký recept na to môže platiť?

"Určite naša tímovosť. Keď takto budeme pôsobiť v obrane i v útoku, tak je v našich silách zvíťaziť."

Tréner Juraj Suja viackrát sa dal počuť, že v poslednom období ste tvrdo pracovali, čo vy na to?

"Veru, dva-tri týždne po Vianociach boli veľmi náročné. Tie tréningové dávky, keď sa išlo aj do fyzičky a kondície, naše telá pocítili. Dosť sme tiež nabehali. Verím, že v najbližších zápasoch to aj predáme."

Možno povedať, že družstvo je optimálne nahotované?

"Vždy možno dačo zlepšiť. To platí aj o tréningoch. Je to logické. No verím, že nás tréneri dobre pripravili."

Umiestnenie v nadstavbe rozhodne o pozíciách pred play-off, takže aká je ružomberská ambícia?

"Samozrejme, vybojovať si čo najvýhodnejšie postavenie, aby sme v 2. kole vyraďovacej časti, čiže v semifinále, sériu začínali doma a v prípade piatich zápasov, mali pri poslednom výhodu domáceho prostredia. Naše ciele sú vysoké, chceme hrať extraligové finále."

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia