Cez víkend Slovenský pohár v alpskom lyžovaní na Málinom Brde

Cez víkend Slovenský pohár v alpskom lyžovaní na Málinom Brde

Ján SvrčekŠport23.1.2024

Po lanskej výluke sa na Málinô Brdo vracia lyžiarska "pohárovka". V sobotu a v nedeľu (27. a 28. januára) bude ružomberský rezort dejiskom 3. kola Pohára Zväzu slovenského lyžovania mladšieho (U 14) a staršieho žiactva (U 16).

"Aj vlani sme boli zaradení do kalendára. Všetko bolo už pripravené, lenže deň pred pretekmi napadlo toľko snehu, že ho nebolo možné spracovať. Navyše meteorológovia predpovedali na druhý deň strašný vietor, až víchricu. Preto došlo k zatvoreniu strediska. Stalo sa nám to prvý raz," uviedol šéftréner Lyžiarskeho klubu Ružomberok Ján Grib.

Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o veľký podnik medzi bránkami. "Predpokladáme účasť okolo 190 - 200 pretekárov zo všetkých kútov republiky, dokonca aj zo zahraničia. Už prvé výpravy sa ohlásili na zajtra a väčšina príde vo štvrtok. V piatok, keď je naplánovaný oficiálny tréning, už by tu mali byť skoro všetci. Nuž a večer v deň pred samotnými pretekmi sa uskutoční porada vedúcich družstiev a trénerov, spojená so žrebovaním štartovných čísel," informoval nás J. Grib.

V sobotu (27. januára) všetky kategórie čaká obrovský slalom (1. kolo sa začne o 8:45 hod. a druhé od 10:30 hod., keď vždy začína staršie žiactvo, najprv dievčatá a potom chlapci). V nedeľu (28. januára) sa jazdí v rovnakom poradí slalom (1. kolo od 8:30 hod. a druhé od 10:15 hod.).

V akcii budú aj členovia poriadajúceho klubu. "Dosť ´decák´ je chorých, no nejakých osem pretekárov by sa malo objaviť v štartovných listinách. Dnes sme na Málinom Brde trénovali ráno a takisto to bude aj zajtra. Vo štvrtok pôjdeme na kopec poobede," doložil Ján Grib.

Foto: LK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia