D. Mikovčáková je v poriadku

D. Mikovčáková je v poriadku

Ján SvrčekŠport20.12.2023

"Dúfam, že Diana s tým prstom nebude mať žiadny vážnejší problém. Našich zlomenín v tejto sezóne bolo dosť. Veľmi si prajmem, aby lekárske vyšetrenie dopadlo dobre. To je teraz pre nás najdôležitejšie." Aj tieto slová zazneli z úst trénera ružomberských basketbalistiek Juraja Suju po poslednom extraligovom dueli v tomto kalendárnom roku s ŠBK Šamorín (82:30). Kouč Ruže hovoril o pivotke Diane Mikovčákovej, pre ktorú sa stretnutie predčasne skončilo v tretej štvrtine.

"Palec je v poriadku," dnes nám povedala hráčka, ktorá v lete do Ružomberka prestúpila z Young Angels Košice. "Zajtra ešte idem na injekciu, aby čo najrýchlejšie odišiel aj zápal, ktorý tam je. Včera, aj dnes som už normálne trénovala."

Čo sa vlastne v spomínanom zápase stalo?

"Do palca na pravej ruke mi narazila lopta. V basketbale ide o pomerne bežnú vec. Lenže ja som predtým s tým istým prstom na tréningu zachytila spoluhráčku, takže už bol trochu načatý. Vyšetrenie odkrylo, že nešlo o nič vážne."

Zmeňme ešte trochu tému, čo poviete na zhruba pol sezóny v Ružomberku?

"V mojej kariére to bol super krok. ´Baby´ sú úžasné. S každou jednou hráčkou si rozumiem. Či už na tréningoch, alebo mimo nich. Čo sa týka tréningového procesu, je rozdiel medzi Košicami a Ružomberkom. Tu je väčšia disciplína, s čím nemám žiadny problém. Celkove tréningy sú veľmi kvalitné. Nedá sa nespomenúť ani kondičného kouča Michal Matula. Určite celý tím posúva dopredu. Som rada, že na sto percent sa môžem venovať basketbalu."

Aké vidíte individuálne rezervy, v čom sa dá zvlášť zlepšiť?

"Momentálne potrebujem zapracovať predovšetkým na hlave. Mám pocit, že sem - tam nie som sama sebou, keď vstúpim na ihrisko. Tiež niekedy mi chýba väčšia rozhodnosť, či už v obrane, alebo v útoku. Ako som povedala, rezervy sú v hlave, no zároveň treba mi robiť na basketbalových, podkošových veciach, takisto na fyzickej pripravenosti. Myslím si, že sem - tam už vidno aj nejaký progres, no stále je nutné makať a zlepšovať sa."

Čo pre vás znamenajú Vianoce?

"V prvom rade sú to chvíle s rodinou. veľmi sa už teším domov. Aj na taký celkový pokoj. Trošku si, na pár dní, vydýchnem od basketbalu. Budem si to užívať v spoločnosti rodiny. No asi najviac sa teším na jedlo. Štedrá večera to bude v mojom prípade losos, lebo kapra nemusím. K tomu šalát a samozrejme nebude chýbať ani kapustnica. Nuž a po sviatkoch, všetko, čo zjem, budem musieť zase vybehať."

Oprášite si nejaký top darček z detstva?

"Pamätám si, že raz mi rodičia kúpila škrečka a skryli ho za gauč. Tento darček asi navždy zostane v mojej mysli. Bol to veľmi vytúžený ´ježiško´, strašne som sa naň i z neho tešila."

Foto. facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia