Dnes podvečer: šťuka posledných kôl Ružomberok versus dominantný Slovan

Dnes podvečer: šťuka posledných kôl Ružomberok versus dominantný Slovan

Ján SvrčekŠport8.3.2024

V úvodnom kole nadstavbovej časti futbalovej Niké ligy, skupiny o titul, dnes (o 17:30 hod.) šiesty Ružomberok, ktorý ťahá šnúru deviatich kôl bez prehry, vyzve suverénna našej najvyššej futbalovej súťaže Slovan Bratislava. Ten vedie ligový pelotón so 16 - bodovým náskokom, pričom v tabuľke má len jednu prehru a tri remízy.

Podobne ako v jeseni na Tehelnom poli, pri remíze 2:2, aj dnes (8. marca) bude v ružomberskej bráne stáť Tomáš Frühwald. "Áno, chytať proti Slovanu je niečo iné, ako v zápasoch s ostatnými mužstvami," pritakal nám 21 - ročný gólman. "Proste, človek to má v hlave, že nastúpi proti najlepšiemu a najúspešnejšiemu slovenskému klubu."

Čo je asi najväčším tromfom bratislavského tímu?

"Za všetko hovoria štatistky strelených gólov. Mužstvo má veľmi dobrú ofenzívu a v nej veľké futbalové individuality. Slovan je vpredu mimoriadne nebezpečný. Keďže naposledy doma s nami iba remizoval, určite pred dnešným zápasom budú jeho hráči cítiť aj svojim spôsobom akýsi zdvihnutý prst."

Vráťme sa ešte o pár dní späť, čo pre vás osobne znamená účasť v prvej šestke?

"Strašne veľa. Od lanského novembra sme nastúpili cestu, keď sa od zápasu k zápasu išlo s veľkým odhodlaním, že musíme v ňom uspieť, zvíťaziť. Bolo to naozaj aj psychicky veľmi náročné. Napokon to vyšlo. Za štyri víťazstvá na jar, aj zaslúžene."

Po zápase s Podbrezovou vás ovládli veľké emócie?

"Určite. Za každý gól v tomto stretnutí som bol chlapcom veľmi vďačný. Viem, ako bolo náročné sa vpredu presadiť. Ja som sa zase snažil byť vkuse maximálne koncentrovaný a tiež chalanov k tomu nabádať. Napokon nám doslova v ústrety dorazili výsledky z iných trávnikov. Počas zimnej prípravy sa makalo naozaj na sto percent. A teraz sa to mužstvu vrátilo."

Každého návštevníka čaká zdarma pohostenie (Zipser párky od akciovej spoločnosti Tauris, ktorá je partnerom liptovského klubu, plus nápoj). Prestávku opäť spestrí penaltový rozstrel, kde ceny tiež poskytla firma Tauris. A ak padne dvojtisícová divácka hranica, bude domácemu klubu odovzdaný dvetisíc eurový šek od spoločnosti Niké pre ružomberské mladé nádeje z Fondu pre budúcnosť športu.

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 18 výhier, 21 remíz, 38 prehier, skóre 71:105.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia