Do Ľubochne sa vracia futbalový Got Cup

Do Ľubochne sa vracia futbalový Got Cup

Ján SvrčekŠport27.12.2023

Písal sa 29. december 2018, keď partia nadšencov zorganizovala v Ľubochni premiérový ročník turnaja v halovom futbale Got Cup. O rok na to sa v telocvični tamojšej základnej a materskej školy uskutočnila druhá kapitola, no tretia príde na rad až teraz, v sobotu (30. decembra).

"Dva ročníky nám vypadli kvôli pandemickým pravidlám. Keďže vlani sme dlho boli v neistote, či zase neprídu nejaké opatrenia týkajúce sa hromadných podujatí, nepustili sme sa včas do príprav a potom už bolo neskoro," objasňoval výluky v započatom sympatickom projekte jeden z nosných organizátorov Samuel Lacko.

Celodenný maratón sa začne už o 8. hod. "Máme prihlásených šestnásť mužských tímov, prevažne z Liptova, ale aj z iných kútov Slovenska. Prvý raz sa koná aj turnaj žien za účasti štyroch družstiev. Najprv príde na rad skupinová fáza a potom vyraďovacia časť," informoval nás ďalej S. Lacko.

Podujatie s amatérskou nálepkou i spoločenským statusom má tiež, a nezanedbateľný, dobročinný rozmer. Každý kto nejakou sumou prispeje na transparentný účet, bude zaradený do tombolového žrebovania. Výťažok pôjde Markovi, ktorému diagnostikovali komplexnú genetickú neurodegeneratívnu poruchu – ataxia telangiectasia, Elizabetke, ktorá po predčasnom narodení má jednu z foriem detskej mozgovej obrny – spastickú kvadruparézu a detskej klinike Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku na zaobstaranie tlakového holteru.

V prvých dvoch ročníkoch sa sa takto na Got Cupe vyzbieralo 6670 eur.

Foto: facebook

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia