Dvadsať majstrákov čakal na gólový okamih

Dvadsať "majstrákov" čakal na gólový okamih

Ján SvrčekŠport28.4.2024

Som veľmi spokojný, že konečne mi to padlo a že sme zápas víťazne zvládli.“ To boli včera prvé slová ružomberského stredopoliara Mariána Chobota, ktorý v 37. min. druhý raz dostal svojim tím do vedenia (2:1), po stretnutí 7. kola Niké ligy, skupiny o titul s Podbrezovou (3:2).

Myslím si, že veľmi dobrú robotu pri mojom góle spravili Maťko Boďa a Maťom Chrienom. Oni odtiahli hráčov a predo mnou vznikla veľká diera. Využil som to a vystrelil,“ opísal parádnu trefu z vyše dvadsiatich metrov Chobot, pre ktorého to bol vôbec prvý presný nástrel na liptovskej futbalovej adrese, pri svojho 20. štarte v drese MFK.

V odvetnom semifinálovom stretnutí Slovnaft Cupu s Lipanmi (0:1), bývalý reprezentant do 21 rokov, ktorý pod Čebrať zavítal vlani v júli, spálil pár ozajstných tutoviek. „Asi som si gól šetril na ligu,“ usmial sa 24 – ročný futbalista. „V tom zápase som mal veľa príležitostí. Bola to škoda, že ani jedna nevyšla. Verím, že týmto som sa už aj gólovo odrazil.“

Mužstvo trénera Ondřeja Smetanu po dvoch bezgólových remízach (v Žiline a s Dunajskou Stredou) včera trikrát udrelo, čo po Zlatých Moravciach ešte v základnej časti, kde vyhralo 4:2, znamená druhý najväčší gólový zápis v aktuálnej sezóne. „Vypracovali sme si veľa šancí, čo sa nám nestáva často. A boli sme aj efektívni,“ vysvetľoval Chobot.

V stredu (1. mája) Ružu čaká finále Slovnaft Cupu v Košiciach proti Trnave, ale Chobot nebude ani na zápasovej súpiske. „Chlapci musia po tomto stretnutí dobre zregenerovať a pripraviť sa na Spartak. Bohužiaľ, ja budeme finálový duel sledovať iba z tribúny, kvôli vykartovaniu. Verím, že mužstvo to zvládne. V hľadisku určite všetkým spoluhráčom budem držať palce,“ dodal hráč, ktorý v našej najvyššej futbalovej súťaži má na svojom konte 95 „majstrákov“ a 9 gólov.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia