Florbaloví Meteníci chcú zopakovať lanský druholigový primát

Florbaloví Meteníci chcú zopakovať lanský druholigový primát

Ján SvrčekŠport7.2.2024

Túto nedeľu (11. februára) Meteníci Likavka môžu definitívne spečatiť svoj triumf v II. florbalovej lige, v skupine Stred, ak v predposlednom kole súťaže v ružomberskej Koniarni zdolajú Fbk Turany. Zápas sa začína o 11. hod.

Do konca súťaže ešte zostávajú dve kolá a Meteníci sú na čele tabuľky so stopercentným ziskom, keď doterajších všetkých šesť zápasov vyhrali. Druhé Turany strácajú na lídra šesť bodov, no majú jeden zápas k dobru.

Kým v jeseni Likavka zbierala body vonku, v novom roku sa (zatiaľ) predstavila iba v hale na Poľnej ulici. Tu najprv zdolala Devils Čadca 8:2 a potom do skrutky rozobrala FBK Hornets Mútne B - 16:3. "Je to oveľa lepšie, keď hráme doma. Aj pre chalanov nová motivácia. Vždy sme sa zišli minimálne pätnásti. Hráme pred svojimi fanúšikmi, je to takisto zážitok. Boli nás povzbudiť známi, rodinné príslušníci," vravel hrajúci predseda "meteníkov" Ján Lukáč.

Likavská partia má na dosah reprízu lanského druholigového primátu, no ešte musí spraviť posledný krok. "Nečakáme žiadny ľahký zápas. Do Ružomberka príde náš najväčší a smelo môžem povedať, jediný vážny konkurent v boji o prvú priečku. V Turanoch, keď sa vyhralo 9:7, bola to veľmi ťažká partia. Aj touto cestou by som chcel v nedeľu čo najviac ľudí pozvať do Koniarne, aby nám pomohli," doplnil Ján Lukáč.

Foto: Meteníci

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia