Frühwald bol (opäť) oporou, no v jednom prípade aj vyrobil hrúbku

Frühwald bol (opäť) oporou, no v jednom prípade aj vyrobil "hrúbku"

Ján SvrčekŠport17.3.2024

Včera v Podbrezovej, tretí raz na jar (predtým v Niké lige v Michalovciach - 1:0, a v Slovnaft Cupe v Dunajskej Strede - 1:0) si brankár MFK Ružomberok Tomáš Frühwald udržal čisté konto, čím výrazne pomohol k trojbodovému zisku svojho mužstva - 2:0.

"Snažil som sa byť koncentrovaný od úvodnej minúty. Už na začiatku boli situácie, keď som si mohol ´ošahať´ loptu vo svojich rukách, čo je veľmi dôležité, aby sa človek dostal do nejakých obrátok," rozhovoril sa mladý ružomberský gólman, ktorý je už stabilnou jednotkou medzi žrďami MFK. "Prvý polčas nám v ofenzíve veľmi nevychádzal. V kabíne sa však niečo povedalo a po prestávku už to bolo lepšie. Druhú polovicu možno hodnotiť pozitívne. Nakopol nás gól Jana Hladíka po chybe domáceho brankára. Myslím si, že po tomto momente sa chlapci dostali na koňa. Potom už zápas bol viac - menej pod našou kontrolu".

V samom závere však strážca liptovskej svätyne musel dvakrát aj čarovať, aby zabránil lopte na ceste do siete. "Neviem, v čom to je. Keď vedieme 2:0, akoby sme stratili koncentráciu. No napokon sme si výsledok ustrážili," vravel ďalej Frühwald.

Tomáš svoje mužstvo pri Hrone určite podržal, no v jednom prípade, v 77. min. aj poriadne trénerom zvýšil tlak. Ešteže Ghančan Assinor ponúknutú príležitosť nevyužil. "Loptu som mohol aj z ruky vykopnúť. Ale nečakal som, že domáci útočník tak rýchlo ku mne pribehne. Ak by bol túto príležitosť využil, ďalší vývoj mohol byť iný. Ale aj šťastie k futbalu patrí," tak trochu si sypal popol na hlavu chalan z Banskej Bystrice.

Kým väčšina mužstva má dnes a zajtra voľno, pričom na spoločnom tréningu sa hráči stretnú až v utorok, Frühwald je už na zraze slovenského "nároďáku" do 21 rokov v Šamoríne. Hráčov čakajú dve prípravné stretnutia v Španielsku a na Malte. "Vôbec neľutujem, že si neužívam odpočinok. Ide o veľmi príjemné povinnosti. Čo viac môže byť pre futbalistu než reprezentácia. Som tu spolu s Alexandrom Seleckým a Adamom Tučným. So Seleckým i na jednej izbe. Veď niekoľko rokov sme v Ružomberku spolu bývali. Už patríme k sebe ako vajce k vajcu," doložil ambiciózny gólman.

Foto: facebook FK Pohronie, MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia