Hovorili sme s kapitánom futbalovej Ruže M. Zsigmundom

Hovorili sme s kapitánom futbalovej Ruže M. Zsigmundom

Ján SvrčekŠport28.4.2024

Marek Zsigmund, kapitán ružomberského mužstva, mal po včerajšom víťaznom zápase proti Podbrezovej (3:2), len príjemné pocity. „Myslím si, že tri body zaslúžene zostali doma. V prvom polčase bola Podbrezová miestami lepšia na lopte, no v druhom my sme si vypracovali viac šancí. Hostí párkrát bravúrne podržal brankár Danko. No napokon sme dali aj tretí rozhodujúci gól,“ hodnotil trojbodový večer 27 – ročný stredopoliar MFK.

Zsigmund priznal, že prioritou je vždy najbližší zápas, no na blížiace sa finále Slovnaft Cupu s Trnavou nebolo možné vôbec nemyslieť. „Snažili sme sa maximálne sústrediť na Podbrezovú, lenže pohárové finále je taký vrchol, že ho z hlavy nemôžete iba tak dostať von. Určite každý už bol trochu myšlienkami aj v Košiciach. Je však skvelé, že sa vyhralo, a tak v kabíne vládne super nálada. Možno i zdravé sebavedomie nám stúplo.“

Zajtra ešte Ruža absolvuje „pracovnú“ jednotku na svojom štadióne a v stredu ráno, po spoločných raňajkách, vyrazí do východoslovenskej metropoly, kde ju čaká tiež predzápasový tréning. „Bude to pre mňa veľká česť priviesť mužstvo na štadión vo finále Slovenského pohára ako kapitán. Takisto však možno hovoriť i o veľkej zodpovednosti. Bolo by super získať pre Ružomberok druhý raz pohárovú trofej. Naše mesto si to zaslúži,“ vravel ďalej Zsigmund.

Ružomberok ťahá skvelú bilanciu proti „bílím andelom“. „To nič neznamená. Predchádzajúce zápasy sú minulosť. Aj všetky víťazstvá, či remízy. Pohárové finále bude diametrálne iné, než ligové súboje. Neočakávam žiadny hurá futbal, skôr tvrdý a taktický boj. Možno rozhodne jeden gól, jedna štandardka,“ uzavrel Marek Zsigmund.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia