Krajčírik v Ružomberku

Krajčírik v Ružomberku

Ján SvrčekŠport22.1.2024

V sobotu (20. januára) sa počas prípravného zápasu ružomberských futbalistov s poľským tímom Zaglebie Sosnowiec (2:1) na štadióne objavil momentálne už bývalý brankár mužstva spod Čebraťa Ivan Krajčírik. "Prišiel som si ešte niečo vybaviť a zobrať osobné veci," vysvetľoval svoju návštevu 23 - ročný gólman, ktorý deň predtým sa upísal účastníkovi poľskej Ekstraklasy Widzewu Lodž do 30. júna 2026.

"Ešte pred stvrdením nového kontraktu som musel absolvovať lekárske testy. Bolo to pre mňa niečo úplne nové, navyše zdĺhavé. Vyšetrenia prebiehali dva dni. Netajím, mal som z nich aj trochu rešpekt. Všetko ale dopadlo dobre a potom už nič nebránilo podpisu zmluvy," vravel Krajčírik, ktorý včera sa vracal do Lodžu, aby dnes absolvoval aj prvý tréning s novými spoluhráčmi. "Z kabíny nikoho nepoznám, ale dúfam, že prichádzam do dobre partie." S nejakej jazykovej bariéry bývalý reprezentant do 21 rokov nemal obavy. "S poľštinou nie je problém, bolo to v pohode aj počas prvých troch dňoch."

Z tváre Ivana Krajčírika sa v sobotu dalo čítať nadšenie a radosť, že sa mu začne napĺňať ďalší futbalový sen. "Som šťastný, že sa môžem ďalej posunúť vo svojej kariére," dodal pri odchode zo štadióna skvelý brankár, ktorý pod Čebraťom sa odrazil do vážneho futbalu a zanechal za sebou veľmi peknú brázdu.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia