M. Ulík si v štafete sproboval trajektóriu, ktorá ho čaká aj v nedeľu v kategórii elite

M. Ulík si v štafete sproboval trajektóriu, ktorá ho čaká aj v nedeľu v kategórii elite

Ján SvrčekŠport2.2.2024

Dnes (2. februára) sa v českom Tábore začali majstrovstvá sveta v cyklokrose. Titul v časovke zmiešaných štafiet patril Francúzom, druhá priečka Veľkej Británii a tretia Belgicku. Slovenská šestica skončila na 8. mieste. Jej členom bol aj Matej Ulík z Liptovskej Osady, momentálne suverénna republiková jednotka medzi mužmi "eliťákmi". Každý člen štafety odkrútil jedno kolo. Čiže musel šliapať na maximum.

"Zo všetkých pretekárov som dosiahol piaty-šiesty najlepší čas na vytýčenom okruhu. Bolo to lepšie ako so očakával, no spravil som aj nejaké chyby, ktorých sa treba v nedeľu v súťaži jednotlivcov vyvarovať. Dôležité bolo, že sme si mohli takto naostro vyskúšať trať. Hoci všetko bolo inak, ako deň predtým na tréningu. Ráno sme našli podklad zamrznutý, ale počas pretekov sa začal meniť," vravel náš reprezentant.

Slovensko dnes postavilo najmladší tím, s tromi juniorkami, s dvomi juniormi a jediným "dospelákom". "Áno, pomaly mi už kolegovia budú aj vykať," smial sa 27 - ročný Ulík. "Od ostatných členov štafety som bol v priemere o desať rokov starší."

V našom národnom tíme bola aj 17 - ročná juniorka Viktória Chladoňová, ktorá vo svojej kategórii má už na svojom konte štyri pódiové umiestnenia vo Svetovom pohári. "Určite je to veľký talent. asi najväčší po Petrovi Saganovi," pochváli dievčinu Matej Ulík.

Foto: biker.sk

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia