M. Ulík štartuje na svetovom šampionáte v Čechách

M. Ulík štartuje na svetovom šampionáte v Čechách

Ján SvrčekŠport1.2.2024

Jedenásť slovenských reprezentantov sa od zajtra do nedele (2. - 5. februára) predstaví na majstrovstvách sveta v cyklokrose v českom Tábore. Medzi nimi aj Matej Ulík z Liptovskej Osady, ktorý jazdí za český Expres CZ-Scott Team Kolín.

"Už prvý deň ma čaká tímová časovka. Ide o 6 - členné zmiešané družstvá, vyskladané z juniorov, junioriek, mužov a žien do 23 rokov a dospelákov. My však, vzhľadom na naše možnosti, máme tri juniorky, teda žiadnu ženu, dvoch juniorov a jedného muža, a to mňa. Takže o nejakých veľkých ambíciách ťažko hovoriť. Avšak určite som len privítal, takúto tímovú možnosť. Aspoň si môžem vyskúšať daný okruh. Keďže v časovke každý šliape len jedno kolo, musíte ísť na maximum, na doraz," vysvetľoval Ulík.

V nedeľu nášho pretekára čaká súťaž jednotlivcov, teda štart v kategórii elite. "Mojim hlavným cieľom je prísť do cieľa s plným počtom kôl. Všetko naviac bude len plus. Keby som skončil okolo 30. miesta, bol by som spokojný. Pozeral som štartovaciu listinu, je tam 55 mien," naznačil svoje predstavy 27 - ročný slovenský reprezentant, ktorý v Tábore už viackrát súťažil. "V roku 2015 som tu bol na majstrovstvách sveta juniorov, tiež na dvoch Svetových pohároch ešte v kategórii U 23, no i na ďalších pretekoch."

Uplynulú nedeľu Ulík absolvoval ešte posledný "sveťák" v holandskom Hoogerheide, kde mu medzi "eliťákmi" patrila 44. priečka. "Tieto preteky sa pre mňa veľmi rýchlo skončili. Po štarte nasledoval pád kvôli problémom s reťazou, ktorá sa mi zamotala. Našťastie mne sa nič nestalo," dodal cyklista z dolného Liptova.M. Ulík.

Foto: Expres CZ-Scott Team Kolín

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia