M. Zsigmund chce byť v ďalšej časti sezóny omnoho lepší

M. Zsigmund chce byť v ďalšej časti sezóny omnoho lepší

Ján SvrčekŠport15.1.2024

Ružomberskí futbalisti dnes dvomi fázami vhupli do tretieho prípravného týždňa, pričom úvodný bol o niečo kratší. V rozhovore s kapitánom mužstve Marekom Zsigmundom, sme tak trošku boli zvedaví aj na súčasného kouča mužstva Ondřeja Smetanu. Práve s touto témou sa začalo.

Ako šéf kabíny vníma nového trénera, ktorý mužstvo prevzal počas rozbehnutej jesennej časti?

"Je to niečo nové. Taká tvrdá česká mentalita. Iné sú tréningy, tréner do nich vnáša svoje myšlienky. A samozrejme, zakladá si na disciplíne."

Ondřej Smetana často hovorí o detailoch, čo vy na to?

"Detaily sú veľmi dôležité, rozhodujú o výsledkoch. V závere jesennej časti sme sa zamerali hlavne na to, aby pribudlo čo najviac bodov. Tomu bola celá stratégia podriadená. Možno náš prejav nebol dáky krásny, no mužstvo neprehralo päť zápasov za sebou, pričom ešte aj viac sa dalo vyhrať. Verím, že na jar už budeme herne lepšie vyzerať. V príprave je dosť na to času."

Tréner o vašej šatni tvrdí, že je až príliš dobrá, tichá, čo poviete?

"Je to fakt, že je vyskladaná z dobrých ľudí, Nejde tu o žiadnu drezúru mladíkov, no ak treba, zaznie aj zvýšený hlas."

Keď sa obzriete za vlastnou futbalovou jeseňou, čo vám vychádza?

"Vždy to môže byť lepšie, no aj horšie. Z doterajšej časti sezóny nemám extra dobré pocity, ale ani dáke zlé. Avšak na jar chcem byť určite omnoho lepší."

Do aktuálneho súťažného ročníka ste vykročili až v 2. kole, no potom ste už vynechali iba jeden "majstrák", takže zdravie slúžilo.

"Áno, musím len zaklopať. Čo sa týka úvodného kola, tá výluka súvisela aj s predchádzajúcou zlomeninou ruky."

Tešíte sa na turecký kemp?

"Samozrejme. V ružomberských zimných podmienkach sú niekedy tréningy veľmi ťažké. Ja som už na to zvyknutý, no niektorí hráči ešte našu zimu nezažili. Určite je príjemné vycestovať za teplom a dobrými terénmi do zahraničia."

Foto: autor, Rudolf Maškurica

© 2025 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia