Mištinová pokračuje v Poľsku

Mištinová pokračuje v Poľsku

RedakciaŠport8.9.2022

Tretia najlepšia slovenská basketbalistka roka 2021 Miroslava, vtedy ešte Praženicová, no dnes už zase nositeľka dievčenského mena Mištinová (po rozvode s manželom Jozefom Praženicom), bude ďalej pôsobiť v tíme poľského družstva MB Zaglebie Sosnowiec.

Bolo to v júni 2016, keď rodáčka z Handlovej, z ŠKP Banská Bystrica prestúpila do MBK Ružomberok. Vtedy 19 – ročná „kočka“ podpísala s najznámejším ženským klubom na Slovensku 5 – ročný kontrakt. Potom, svojho času aj kapitánka MBK, ešte jednu sezónu pridala.

Poľská liga je iná ako naša. Očakávam len samé kvalitné zápasy. Hoci nebudeme hrať žiadnu európsku pohárovú súťaž. Nechcem konkrétne hovoriť, aké boli iné ponuky, ale takto som sa rozhodla. Je to moja prvá cudzina. V ďalších rokoch môžu prísť iné krajiny,“ uviedla dlhoročná opora Ruže a slovenská reprezentantka.

Šikovná krídelníčka už v závere minulej sezóny mala podpísaný kontrakt so Sosnowiecom. „V Ružomberku som nadobudla kopec basketbalových skúseností, hrala som FIBA Cup, ale bola to už dosť dlhá doba na jednom mieste. Zmena sa doslova pýtala,“ doplnila hráčka, ktorá s MBK získala tri majstrovské tituly a od 1. septembra 2022 zarezáva na poľskej podkošovej adrese.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia