Návrat k futbalovej jeseni - súťaže LFZ (III.)

Návrat k futbalovej jeseni - súťaže LFZ (III.)

Ján SvrčekŠport20.12.2023

Futbalistom 1. OFC Liptovské Sliače patrí v najvyššej liptovskej súťaži po jeseni tretia priečka, keď získali 22 bodov (6 víťazstiev - 4 remízy - 2 prehry), pričom majú len o tri body menej ako vedúca Černová.

"Je to nad očakávanie. Aj vzhľadom na fakt, že mužstvu chýbal jeho elitný strelec Erik Mikulec, ktorý nás tri sezóny svojimi gólmi ťahal. Žiaľ, zranil sa v poslednom kole na jar. Hoci kabínu kvárili aj ďalšie zranenia, vďaka pomerne širokému kádru, sa jeseň zvládla. Samozrejme, pri absenciách nemožno hovoriť o stopercentných náhradách, ale bolo to fajn," nezakrýval spokojnosť tréner 1. OFC Roman Plávka.

V 3. kole Sliačania prehrali vo Važci 2:3, no potom potiahli sériu ôsmich kôl bez prehry, ktoré im priniesli šestnásť bodov. Až po poslednom "majstráku" (v Dúbrave) opúšťali ihrisko s bodovou nulou (0:1). "Bola to pekná šnúra, v zápasoch naše zámery vychádzali. Potom sme už ani toľko gólov, ako v úvode neinkasovali. V poslednom stretnutí nám vypadli traja kľúčoví hráči, čo bolo cítiť. Nefungoval stred poľa, ani kraje. Víťazstvo sme si nezaslúžili, remízu možno áno," konštatoval R. Plávka.

Mužstvo nastrieľalo 28 gólov, pričom o drvivú väčšinu sa postarali dvaja hráči Anton Moravčík s deviatimi nástrelmi a Miroslav Demčo, ktorý mal o jednu presnú trefu menej. "To boli aj celkove naše opory. Demčo bol ťahúňom v strede poľa a Moravčík v útoku najprv potreboval nejaký čas na to, aby sa dokázal stotožniť s tým, že koncovka bude teraz na jeho pleciach. Potom minimálne ešte šesť tutoviek zahodil. Keď sme pri jednotlivcoch, jednoznačne treba spomenúť aj brankárov. Väčšinou chytal Ján Hadač, no takisto Vladimír Klačan sa veľmi dobre zhostil svojej úlohy medzi žrďami," vravel ďalej R. Plávka.

Liptovské Sliače suverénne dominujú v návštevnosti domácich zápasoch. Spravidla sú to počty divákov v medzi tromi a štyrmi stovkami. "Áno, ľudia chodia v hojnom počte, čo si veľmi ceníme," pritakal tamojší kouč a jedným dychom dodal: "Ešte by bolo pekné, keby sme ich potešili atraktívnejším futbalom. Náš kolektív je však predovšetkým poskladaný zo srdciarov."

V Liptovských Sliačoch sa netaja ambíciou skončiť, čo najvyššie, ale o nejakom útoku na celkové prvenstvo sa v dedine nehovorí.

foto: facebook fandíme 1. OFC

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia