Nestarnúci J. Maslo prvý raz vstúpil na ružomberský štadión v pätnástich

Nestarnúci J. Maslo prvý raz vstúpil na ružomberský štadión v pätnástich

Ján SvrčekŠport16.1.2024

Onedlho (5. februára) bude mať 38 rokov, no stále je Ján Maslo neoddeliteľnou súčasťou kabíny A mužstva MFK Ružomberok. "Nemám dáky prehľad, aká priečka, čo sa týka veku, mi patrí. Viem, že najstarší je Igor Žofčák z Michaloviec a za ním by mal nasledovať košický brankár Matúš Putnocký," reagoval ružomberský matador na našu otázku, ktorú pozíciu zaujíma v pomyslenom "masters" rebríčku.

Rodák z Oravy sa na ružomberskom štadióne cíti naozaj ako doma. Tu pozná naozaj každý kútik. "Od pätnástich rokov, akurát s nejakou prestávkou počas zahraničného angažmánu, som v tomto klube. A dúfam, že ešte nejaký čas budem do hráčskej kabíny patriť," rozhovoril sa kremitý dlháň zo zadných radov radov Ruže.

"Prestávka síce bola pomerne krátka, ale dostatočne som si oddýchol a nabral nových síl. Kvalitná zimná príprava je nevyhnutná, z nej futbalista potom čerpá celý rok. Nejde o ľahké obdobie, ale aj cez túto fázu sa treba prehrýzť," vravel ďalej J. Maslo, ktorý opäť s chuťou naplno zarezáva.

Futbalista, ktorý v našej najvyššej súťaži nastúpil v 352 zápasoch, má za sebou jeseň, ktorú vyskladali tri tretiny. V úvodných štyroch kolách odtiahol plné deväťdesiatminútovky, potom doma so Slovanom Bratislava naskočil už iba na 16 minút, a tým sa jeho zápasová prax prerušila na dlhý čas. Po sedemkolovej výluke, znovu dostal príležitosť 4. novembra 2023 v Skalici na posledných desať minút. Napokon však kalendárny rok zavŕšil piatimi celozápasovými zárezmi. "Na začiatku som nastupoval, potom prišli aj nejakí noví hráči, čo dostali priestor. Takisto v mužstve sú mladíci, ktorých treba zapájať. Až po nástupe nového trénera som sa vrátil späť, čo ma samozrejme teší. Každý futbalista je rád, keď hráva. A to platí aj o mne," vrátil sa k doterajšej časti sezóny skúsený harcovník.

V závere jesennej časti hlavný kouč Ondřej Smetana premostil svoj tím na nové rozostavenie s piatimi bekmi, z toho tromi stopérmi. "Tréner sa vždy snaží taktiku prispôsobiť súperovi a stavu vlastného mužstva. Tak, aby mu to vyhovovalo. Ešte aj za Ondřeja Smetanu sa pokračovalo s klasickými štyrmi obrancami, no potom nastala zmena. Dosť gólov sme dovtedy inkasovali a potom prišlo v tomto smere zlepšenie. Myslím si, že sme vzadu boli aj kompaktnejší. Čo bude ďalej uvidíme. Každý kouč sa snaží presadiť vlastnú filozofiu," doložil Ján Maslo.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia