Novou akvizíciou Ruže N. Dudášová, rozohrávačka i krídelníčka

Novou akvizíciou Ruže N. Dudášová, rozohrávačka i krídelníčka

RedakciaŠport24.7.2019

Po Michaele Rakovej, ktorá po štúdiu na Univerzite v San Franciscu v USA, uplynulú sezónu pôsobila v talianskom prvoligovom tíme Meccanica Nova Vigarano a srbskej reprezentantke do 20 rokov a Teodore Turudičovej, ohlásil MBK Ružomberok ďalšiu posilu. V novej sezóne bude farby Ruže hájiť aj 24 – ročná, 178 cm vysoká Nikola Dudášová.

Ide o obvodovú hráčku, ktorá pod košmi začínala ako deväťročná v Banskej Bystrici, v šestnástich prestúpila do Piešťan (tam strávila šesť sezón) a v uplynulej sezóne bola hráčkou českého vicemajstra BK Žabiny Brno. Dudášová bola v reprezentačných výberoch Slovenska do 16, 18 a 20 rokov. S národným tímom žien sa zúčastnila majstrovstiev Európy v roku 2017 v Čechách a teraz ju Juraj Suja, ktorý je nielen klubovým koučom ružomberského družstva, ale trénerom „nároďáku“, opäť povolal do ženskej reprezentácie.

„Našou prioritou pri skladaní družstva sú slovenské hráčky, preto sme veľmi radi, že sme získali dve reprezentantky, okrem Michaely Rakovej aj Nikolu Dudášovú. Ide o skúsenú hráčku, ktorá už má za sebou zaujímavú kariéru i s vydareným zahraničným angažmánom. Veľmi cenné je, že dokáže hrať na pozícii ´jednotky´ i ´dvojky´, čiže je variabilne použiteľná,“ uviedol manažér ružomberského klubu Radoslav Popelka.

„Nebolo to rozhodnutie z dňa na deň, zmenu klubu som riešila dlhšie. Výrazne zavážil fakt, že Ružomberok bude hrať FIBA Cup a tiež moje rozhodnutie ovplyvnil tréner MBK Juraj Suja. Poznám jeho prácu z reprezentačnej ´dvadsiatky´, kde ma viedol dva roky,“ povedala k zmene svojej basketbalovej adresy Dudášová, ktorú ružomberský divák veľmi dobre pozná z bitiek medzi dvomi veľkými extraligovými rivalmi MBK a Čajkami.

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia