Po dlhšej pauze opäť Niké extraliga v Koniarni: Ružomberok - Trenčín

Po dlhšej pauze opäť Niké extraliga v Koniarni: Ružomberok - Trenčín

Ján SvrčekŠport12.1.2024

Včera v predohrávanom stretnutí posledného, 14. kola základnej časti Niké extraligy v banskobystrickom derby favorizovaná Slávia zdolala BK ŠK UMB Banská Bystrica 118:57. Zajtra (13. decembra) sú na programe zostávajúce dva zápasy: MBK Ružomberok - BK AS Trenčín a CBK Košice - Piešťanské Čajky. Tiež je známe, že neuskutoční sa duel Young Angels Košice - ŠBK Šamorín, keďže ho domáci klub odriekol. "Anjelky" sa rozhodli prehrať kontumačne, aby v nadstavbe, vzhľadom na svoju aktuálnu situáciu, pokračovali v skupine o 5. - 8. miesto.

Liptáčky zajtra čaká posledné jednoduchšie sústo v aktuálnej sezóne. Veď potom v Niké extralige prídu na rad len duely v hornej "štvorke", play - off a finálové turnaje Federálneho pohára a Slovenského pohára." Posledný zápas chceme zvládnuť a v zdraví. Nečakám, že dievčatá budú mať úplne ľahké nohy, keďže nastúpia po ťažkom a tvrdom tréningu. V priebehu dvoch týždňov sme odviedli kus roboty. Na programe bolo všetko - sila, kondícia a samozrejme aj herné činnosti. Ešte do utorka pôjdeme v takom náročnejšom režime," vysvetľoval kouč Ruže Juraj Suja.

Do nového roka Ruža vykročila hernou "šeďou" na palubovke majstrovských Piešťanských Čajok, čo sa premietlo aj do konečného výsledku, do najvyššej prehry v extraligovom ročníku 2023/2024 - 39:73. "Áno, dôkladne sme si ten zápas prebrali. Zvlášť na detaily som upozornil hráčky," podotkol Suja.

Prvý vzájomný duel v Trenčíne vyznel 93:21 pre MBK. Ak si ružomberské basketbalistky zajtra pripíšu očakávané víťazstvo, skončia po základnej časti na druhom mieste za Piešťanmi a s rovnakým bodovým ziskom ako tretia Slávia Banská Bystrica. V tomto prípade v ich prospech hovorí lepšia vzájomná bilancia.

Výťažok zo vstupného na zajtrajšom zápase v Koniarni poputuje pre Občianske združenie Lienka pri Detskej klinike ÚVN Ružomberok.

Foto: facebook MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia