Pod Čebraťom veľké futbalové lákadlo, príde Trnava

Pod Čebraťom veľké futbalové lákadlo, príde Trnava

Ján SvrčekŠport4.4.2024

V sobotu (6. apríla) v 4. kole nadstavbovej časti futbalovej Niké ligy o 15. hod. piaty Ružomberok privíta Spartak Trnava, ktorému patrí druhá priečka v aktuálnej tabuľke, so štvorbodovým náskokom pred treťou Žilinou.

"Očakávam veľmi ťažký a na našom trávniku i fyzicky mimoriadne náročný zápas. Myslím si, že v takomto dueli môže rozhodnúť každá chyba, aj jeden gól," rozhovoril sa pre náš portál kapitán MFK Ružomberok Marek Zsigmund. "Všetci si určite všimli, že Spartak v posledných zápasoch prešiel na systém s piatimi obrancami. A tak súperi mu nechávajú viac hrať, lebo inak je veľmi ťažké niečo vymyslieť do trnavskej prehustenej obrany. Predpokladám, že hra sa bude prelínať z jednej strany na druhú, že pôjde o veľký boj."

V základnej časti aktuálnej sezóny "bílí andelé" už asi z Liptákov majú aj traumu. Doma s MFK remizovali 2:2 a spod Čebraťa odchádzali s prehrou 0:1. "S Trnavou sme odohrali veľmi dobrý posledný zápas. Bolo to stretnutie o jednom góle. My sme dokázali skórovať a potom sa nám darilo súpera do žiadnych extra vyložených šancí nepúšťať. To všetko je už ale minulosť. Musíme sa plne sústrediť na sobotu," vravel ďalej Zsigmund.

V predchádzajúcom kole zverenci trénera Ondřeja Smetanu vo svojom "hrade" remizovali s Dunajskou Stredou 1:1. Šéfa ružomberskej kabíny sme sa spýtali, že čo treba vylepšiť oproti súboju s DAC - om. "Musíme sa viac tlačiť do šestnástky, takisto je nutné, aby do pokutového územia súpera lietal väčší počet lôpt. Tiež smerom dopredu treba byť priamočiarejší. Aj keď Trnava padne do defenzívneho bloku, našou úlohou je na to reagovať. Dostávať sa pred jej bránu a vo finálnej fáze hroziť," odvetil Marek Zsigmund.

Cez polčasovú prestávku sa opäť hotuje súťaž pre divákov v kopaní na malú bránku. A to pre štyroch šťastlivcov, čo si chytia vyhodené tenisové loptičky. Tentoraz víťaza čaká dres Štefana Gereca, podpísaný všetkými hráčmi A mužstva. Pre účastníkov tohto rozstrelu sú tiež pripravené klubové suveníry a upomienkové predmety od generálneho sponzora našej najvyššej futbalovej súťaže spoločnosti Niké.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia