Proti Podbrezovej s imperatívom vyhrať

Proti Podbrezovej s imperatívom vyhrať

Ján SvrčekŠport26.4.2024

Zajtra (27. apríla) v 7. kole Niké ligy, skupiny o titul, futbalisti MFK Ružomberok o 18. hod. privítajú FK Železiarne Podbrezová. Pôjde o súboj piateho a šiesteho tímu aktuálnej tabuľky, pričom medzi mužstvami je 9 – bodový rozdiel. Naposledy „železiari“ doma podľahli Žiline 1:2.

Ružomberok sa vo vlastnom stánku predstaví po dvoch bezgólových remízach na ihriskách súperov – v Žiline a v Dunajskej Strede. „Domáce prostredie nám velí, aby sme sme potešilo oko diváka víťazstvom. Takže cieľ je jasný,“ rozhovoril sa kouč Ruže Ondřej Smetana.

MBK pod českým koučom Podbrezovú dvakrát zdolal, v poslednom kole základnej časti na svojom štadióne 2:1 a v nadstavbe pri Hrone 2:0. „Každý zápas je iný,“ pokračoval šéf ružomberského realizačného tímu. „Naposledy však, napriek trojbodovému zisku, veľa vecí z našej strany mohlo byť lepšie zrealizovaných, či dotiahnutých. Viac hráči mali využívať odkryté priestory. Takže vieme, čo nám zajtra môže pomôcť, čo možno z predchádzajúcich poznatkov vyžmýkať.“

Ružomberok už v stredu (1. mája) čaká jeden z vrcholov aktuálnej sezóny, v Košiciach finále Slovnaft Cupu proti Spartaku Trnava. Preto sme sa trénera MFK spýtali, či, pri taktike a zostave, už jedným očkom nepozerá na vyvrcholenie pohárovej súťaže. „Čo sa týka zostavy, konkrétnej skladby mužstva to je u nás dlhodobejší proces. Vychádzame zo zdravotného stavu hráčov, prípadne z potrieb, keď niekto potrebuje dačo dotrénovať, no i odpočinúť si. Stále však ideme v rovnakom režime, ako na začiatku. Ani v základnej časti sme nepozerali, čo bude v ďalšom kole, no zaujímal nás len najbližší zápas. Teraz sa maximálne sústredíme na Podbrezovú a hneď potom ideme riešiť finále Slovenského pohára,“ reagoval Smetana.

Hoci futbalový ročník 2023/2024 sa blíži do cieľovej rovinky, tréningový proces je bez zmien. „V nedeľu a v pondelok mali chlapci voľno, no od utorka zase mužstvo nabehlo na klasický mikrocyklus. Nie je dôvod nad niečim špekulovať. Navyše hráči veľmi poctivo pracujú,“ dodal Ondřej Smetana.

Opäť je pripravená aj polčasová súťaž pre divákov o klubové suveníry. Na začiatku prestávky mládežníci vyhodiado hľadiska štyri loptičky a ich majitelia budú tentoraz loptou triafať stredovú čiaru.

Doterajšia bilancia súperov v najvyššej súťaži z pohľadu MFK: 14 výhier, 2 remízy, 3 prehry, skóre 16:12.

Foto: MBK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia