Ruža si poistila služby Domonkosa

Ruža si poistila služby Domonkosa

Ján SvrčekŠport29.1.2024

Stredopoliar Kristóf Domonkos podpísal so svojim súčasným zamestnávateľom MFK Ružomberok nový kontrakt, a to do 31. decembra 2025. Rodák z Galanty, ktorý pod Čebrať prišiel v januári 2022 z Komárna, do aktuálnej sezóny Niké ligy vykročil famózne, v úvodných troch kolách skóroval v každom zápase. Naposledy sa však v prvoligových štatistikách objavil 6. októbra 2023 v dueli proti Zlatým Moravciam. Už predtým ho totiž kvárili zdravotné problémy, ktoré vyústili nepríjemné bolesti. Napokon diagnóza znela, že ide o slabinový pruh a 20. novembra 2023 hráč postúpil nevyhnutný operačný zákrok.

"Som veľmi vďačný klubu, že chce pokračovať v ďalšej spolupráci. Netajím, vzhľadom na svoj výpadok, som mal aj trochu obavy, čo bude so mnou ďalej. V prvom rade chcem byť zdravý, veď počas ružomberského angažmánu už raz ma dlhší čas stopla zlomená kostička na ľavej nohe. Samozrejme mojou ambíciou je znovu sa dostať do základnej zostavy," zviedol k novému kontraktu hráč.

Prípravu Ruže ešte Domokos otvoril podľa individuálneho plánu, v ´posilke´ a bežeckými úsekmi, ale veľmi rýchlo sa pridal ku chalanom a naskočil aj do herných a kontaktných činností. Už v druhom prípravnom stretnutí prvoligistu proti Zaglebie Sosnowiec (2:1) sa, po nedobrovoľnej výluke, vrátil aj do zápasového módu a uplynulý týždeň sa s mužstvom pripravoval na jarnú časť sezóny v Turecku, kde v sobotu odohral celý zápas proti srbskému tímu FK Jedinstvo Ub (1:2).

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia