Ružomberská basketbalová šestnástka v druhej fáze MEL

Ružomberská basketbalová "šestnástka" v druhej fáze MEL

Ján SvrčekŠport31.1.2024

Od zajtra do nedele (1. - 4. februára) sa v Košiciach bude konať turnaj druhej fázy Stredoeurópskej mládežníckej ligy (Middle Europen Leaugue) dievčat kategórie U 16 za účasti ôsmich družstiev, ktoré sa kvalifikovali z prvého kola. Vo východoslovenskej metropole má svoje zastúpenie aj MBK Ružomberok.

Na prvom turnaji, ešte v novembri v maďarskom Miškovci, mladá Ruža pod vedením trénerky Ivety Bielikovej vyhrala všetkých päť stretnutí - český Hradec Králové zdolala 69:61, poľský Sosnovec 83:53, Trnavu 80:37, rumunský Kluž 92:42 a domáci DVTK Miškovec 53:52.

V Košiciach sa hrá v dvoch skupinách. Ružomberčanky v "áčku" narazia na CBK Košice, Luxembursko (reprezentačný tím) a Darazsak Academy Šopron (Maďarsko). V B skupine sú: DVTK Miškovec (Maďarsko), Young Angels Košice, Sleza Vroclav (Poľsko) a Sokol Hradec Králové.

"Hráme s úplne inými súpermi ako predtým. Ťažko odhadnúť ich silu, keďže ich nepoznáme. Avšak predpokladám, že by mali byť asi na výkonnostnej úrovni najlepších tímov v Miškovci. Očakávam vyrovnané zápasy. Tiež uvidíme, v akom svetle sa predstavia naše dievčatá. Prvé dve družstvá by mali postúpiť na záverečný turnaj Final Four, ak sa bude konať," povedal pre náš portál vedúci "šestnástky" MBK Ružomberok a Bielikovej asistent Jozef Smolek.

Program - 1. februára o 16:30 hod.: CBK Košice - MBK Ružomberok, 2. februára o 15:45 hod.: MBK Ružomberok - Luxembursko, 3. februára o 15:00 hod.: MBK Ružomberok - Darazsak Academy Šopron, 4. februára od 9:00 hod.: zápasy o konečné umiestnenie.

Foto: MEL

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia