Ružomberské futbalistky v Čechách

Ružomberské futbalistky v Čechách

Ján SvrčekŠport22.1.2024

Zaujímavý program v druhej polovici uplynulého týždňa absolvovali futbalistky MFK Ružomberok. Druhý tím aktuálnej tabuľky I. ligy žien si na štyri dni odskočil k susedom, za rieku Morava, kde odohral aj dve prípravné stretnutia.

"V stredu sme začali spoločným obedom v Ružomberku. Na ceste do Prahy sme sa zastavili v Brne, kde bol naplánovaný zápas proti tamojšej Lokomotíve, ktorá je účastníkom najvyššej súťaže v Čechách. Prehrali sme síce 1:2, lenže výsledok nebol najpodstatnejší. Išlo o náš úvodný zápas po spoločnej dvojtýždňovej príprave. V prvom polčase sa to odzrkadlilo na menšej zohratosti, navyše skúšali sme tiež dve nové hráčky. Takže chvíľu trvalo, kým si všetko sadlo. V druhej ´polke´ už nastalo zlepšenie. Napokon lepšie by stretnutiu svedčila remíza, no nevadí. Bola to veľmi cenná konfrontácia so zahraničným súperom, tým sa dievčatá aj samé otestovali," rozhovoril sa tréner ružomberských žien Jaroslav Súkeník.

Na cieľovej adrese v českej metropole si "kočky" zatrénovali, odohrali ďalší zápas a nakukli aj do večernej Prahy. "Bývali sme priamo v areáli Slávie v Edene. Už to bol pre dievčatá zážitok. Spoločne sme absolvovali prehliadku mesta. Nuž a v sobotu prišiel na rad na Strahove duel so Spartou Praha U 21. Viac - menej proti našim rovesníčkam. Ide o druhý tím druhej českej ligy, ktorý však nemôže postúpiť medzi elitu. Vyhrali sme 2:0 a bolo vidno herný progres oproti prvému stretnutie v Brne. Družstvo vytiahlo vyššiu kvalitu, bolo to fajn. Cenný výsledok," vravel ďalej J. Súkeník a dodal: "Krátke sústredenie určite splnilo svoj účel, sme radi, že sme ho mohli absolvovať."

Najbližšie sa ružomberské "kočky" predstavia 2. februára v maďarskom Miškovci.

Výsledky: Lokomotíva Brno - MFK Ružomberok 2:1 (2:0), Žihlavníková, Sparta Praha U 21 - Ružomberok 0:2 (0:2), Hrúziková, Havalec.

Foto: archív žien MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia