Š. Gerec: Vyšiel prvý dotyk s loptou

Š. Gerec: Vyšiel prvý dotyk s loptou

Ján SvrčekŠport28.4.2024

Vo včerajšom stretnutí futbalovej Niké ligy MFK Ružomberok - FK Železiarne Podbrezová (3:2), hostia dvakrát vyzmizíkovali domáce vedenie, ale na tretí gól Štefana Gereca v 80. min., už nezareagovali.

Samozrejme, teší ma, že som zápas rozhodol. Celé mužstvo však pracovalo tak, ako sme chceli a aký bol plán. Napokon sme stretnutie dotiahli do víťazného konca. Myslím si, že zásluhou oboch tímov diváci videli dobrý zápas, s množstvom šancí na oboch stranách. Bol to otvorený zápas, ktorý sa musel ľuďom páčiť, pričom gólov mohlo padnúť ešte viac,“ vravel Smetanov „žolík“, ktorý na trávnik prišiel v 65. min., keď nahradil Mariána Chobota. „Dosť zahralo to, že mi vyšiel prvý dotyk s loptou. Následne v páde som aj dobre loptu trafil k zadnej žrdi,“ opísal Gerec svoj štvrtý gólový okamih v ligovej sezóne 2023/2024.

Ružomberok do nadstavbovej skupiny o titul vkročil domácou prehrou so Slovanom (0:1), no odvtedy si drží neporaziteľnosť, s bilanciou tri víťazstvá – tri remízy. „My ideme od zápasu k zápasu. Každý chceme vyhrať. Niekedy sa zrodí aj remíza, no myslím si, že nadstavbu máme dobre rozohranú, no ešte ju treba úspešne zavŕšiť,“ vravel ďalej 31 – ročný člen ofenzívy Liptákov.

Gerec dostal včera aj otázky, týkajúce sa stredajšieho finále Slovnaft Cupu proti Trnave v košickej aréne. „Určite nás nečaká ľahký zápas, ani taký otvorený ako tento ligový proti Podbrezovej. Skôr bude o kvalitnej defenzíve a o jednom góle. Kto ho dá, získa pohár,“ myslí si, skúsený futbalista.

Trnava v deviatich súťažných stretnutiach za sebou nedokázala Liptákov zdolať. „Dúfam, že túto sériu natiahneme na kompletnú desiatku. Nikdy so Spartakom nechceme prehrať, samozrejme ani teraz v Košiciach,“ doložil Štefan Gerec, ktorý včera odohral 205. zápas v slovenskej elitnej súťaži a svoju gólovú bilanciu posunul na číslo tridsať tri.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia