S. Smetana o taktike na favoritov a o svojom mužstve

S. Smetana o taktike na favoritov a o svojom mužstve

Ján SvrčekŠport11.2.2024

Smelo možno povedať, že futbalisti MFK Ružomberok včera vytiahli svoje hlavné zbrane a preto zdolali favorizovanú Trnavu 1:0.

"Vieme, aké sú naše silné stránky, ako sa môžeme presadiť. Je známe, že proti takým súperom, ako je Trnava, či Dunajská Streda, musíme byť predovšetkým pevní a dôslední v defenzíve a vpredu sa prevažne zamerať na rýchle protiútoky. Pri tomto hernom štýle však aj veľké tímy musia byť efektívne. Logicky sa dá čakať, že z brejkov proti takýmto súperom si nevytvoríme päť-šesť šancí. No ak vediete, súper potrebuje otvoriť hru. Mrzí ma, že sme v druhom polčase, keď Trnava išla viac do rizika, nedotiahli aspoň jednu našu rýchlu akciu. Buď to bolo terénom, alebo preto, že naša kvalita smerom dopredu nebola dostatočná. My vieme, akým spôsobom aj takýto súperi sa dajú zdolať." Tieto slová zazneli z úst ružomberského kouča Ondřeja Smetanu pri téme, že jediná šanca v zápase o všetkom rozhodla.

Šéf realizačného tímu Liptákov dostal aj otázku, ktorá sa týkala charakteristiky jeho mužstva. "Od začiatku sa bavíme o tom, že je to dobrý tím. Chýbajú nám však individuality, alebo rozdieloví hráči. V kabíne sú však ´kluci´, ktorí ešte hodne toho majú pred sebou, no musia na sebe pracovať. Musíme mať nejaký balans, aby jednak hráči išli za výsledkami, no zároveň sme nebrzdili ich progres. Je to ťažké, ale to by mal byť akýsi štandard v každom mužstve. Takisto tvrdo pracovať a bojovať jeden za druhého, aby sme ako tím boli úspešní," priblížil svoj "mančaft" i vlastnú filozofiu Ondřej Smetana.

Určite za povšimnutie stojí, že bol to šiesty "majstrák" v rade, ktorý ružomberskí futbalisti neprehrali (3 víťazstvá - 3 remízy). A to boli konfrontovaní aj so Slovanom Bratislava, Dunajskou Stredou, či Trenčínom.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia