Skvelá muška  a španielska dedina

Skvelá "muška" a "španielska dedina"

Ján SvrčekŠport24.3.2024

Tak ako sa viac - menej očakávalo. V Niké extralige basketbalistiek po dvoch zápasoch, čiže v najkratšom čase, si semifinále vybojovali všetky tri jednoznačne favorizované tímy - Piešťanské Čajky, Slávia Banská Bystrica a MBK Ružomberok. Vo štvrťfinálovej dvojičke ŠBK Šamorín - CBK Košice rozuzlenie prinesie až tretí duel v stredu (27. marca) pod šamorínskymi košmi. Košičanky včera doma vyhrali 69:66, a tak vyrovnali stav série na 1:1.

Ružomberok v odvete zdolal vo východoslovenskej metropole Young Angels Košice 98:67. "Čo sa týka obrany, to nebolo celkom v poriadku, vzadu sa vyskytlo strašne veľa chýb. Avšak v útoku dievčatá podali veľmi dobrý výkon. Navyše aj strelecky, čo sa nám nestáva často. Svedčí o tom aj naša trojková 40 - percentná úspešnosť, keď dievčatám zo štyridsiatich dvoch striel padlo sedemnásť. Aj vzhľadom na to, že Košice hrali ´zónu´, to bolo výborné," konštatoval asistent ružomberského trénera Michal Porubčan.

Liptáčkam sa včera ponúklo pár príležitostí, aby zápas definitívne zatvorili, no napokon aká - taká nádej "anjelok" žila ešte aj v závere tretej desaťminútovky keď prehrávali o dvanásť bodov 55:67, po tom, čo stiahli 21 - bodové manko (43:64). "Za tým boli aj naše prestriedania. Dosť sme šetrili juniorky, ktoré už z dopoludnia mali v nohách ligové stretnutie s Piešťanmi a dnes hrali proti Ivanke pri Dunaji," vysvetľoval Porubčan.

Šesťdesiat sedem inkasovaných bodov od košických mládežníčok je dosť hrozivé číslo, ale na druhej strane teší, že v útoku dievčatá takmer dosiahli magickú stovku. "Nebránili sme," vyhlásil Porubčan. "Akoby sa ´baby´ zamerali len na útok. Kde sa nám konečne strelecky darilo. Žiaľ, obrana pre nás včera bola španielska dedina."

Zvlášť za povšimnutie stojí produktivita Any Kaliuzhnej 32 bodov/5 trojok a Dominiky Urbanovej 23 bodov/7 trojok. Na kótu 23 "bodíkov" sa dostala tiež Oľga Jackovecová, u nej však, pri všetkej úcte k Ukrajine, skôr ide o bežnú vec. "Je to len dobré. Potrebujeme nejakého strelca. Nemôžeme chcieť zápas vyhrať s päťdesiatimi bodmi. Dúfam, že tieto pekné čísla dievčatám len pomôžu," dodal Michal Porubčan.

Foto: Young Angels Košice

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia