Slovenský pohár žiactva v ružomberskom stredisku má za sebou obrák

Slovenský pohár žiactva v ružomberskom stredisku má za sebou "obrák"

Ján SvrčekŠport27.1.2024

Dnes (27. januára) na Málinom Brde zjazdárska mlaď zo všetkých kútov republiky medzi bránkami zbierala body do Pohára Zväzu slovenského lyžovania. Išlo o tretie kolo "pohárovky" a v tamojšom rezorte bol na programe obrovský slalom. Organizátori z Lyžiarskeho klubu Ružomberok v štyroch žiackych kategóriách narátali 200 štartujúcich. Z domácej omladiny bola v ´obráku´ najúspešnejšia Tamara Letková, ktorá v kategórii starších žiačok v 37 - člennej konkurencii skončila na 15. mieste.

"Počasie bolo naozaj besné. Veru, všetci sme zažili pravú liptovskú zimu. Fujavicu, sneh i riadny pocitový chlad. Posledné kolo starších žiakov bolo už na hranici regulárnosti. Zrazu prišiel nevídaný vír, takisto viditeľnosť bola v ťahu. Napokon sa všetko zvládlo," povedal pre náš portál riaditeľ podujatia a šéf poriadajúceho klubu Peter Stano.

Zajtra (28. januára) Slovenský pohár v kategóriách U 14 a U 16 pokračuje slalomom s nasledovným programom: 8:30 hod.: 1. kolo staršieho žiactva, 9:20 hod.: 1. kolo mladšieho žiactva, 10:15 hod.: 2. kolo staršieho žiactva, 11:15 hod.: 2. kolo mladšieho žiactva.

Z výsledkov obrovského slalomu - mladší žiaci: 1. Magdolen (LO Lope Partizánske), mladšie žiačky: 1. Lazorčíková (ŠK UNI Košice), starší žiaci: 1. Tabačko (ŠK UNI Košice), 21. Paul, 23. Žatkulák, 26. Pura (všetci LK Ružomberok), staršie žiačky: 1. Dzurišová (SKI Team Martinské hole), 15. Letková, 22. Struhárová (obe LK Ružomberok).

Foto: Roman Šimalčík, Jana Štreitová

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia