So Š. Gerecom do 31. mája 2026

So Š. Gerecom do 31. mája 2026

Ján SvrčekŠport8.2.2024

MFK Ružomberok podpísal nový kontrakt so Štefanom Gerecom, a to do 31. mája 2026. "Nečakal som, že všetko sa takto zhŕkne. Klub s návrhom prišiel polroka pred koncom mojej doterajšej zmluvy. Som rád, že naďalej sa so mnou ráta. Čo sa týka podmienok, veľmi rýchlo došlo k dohode," uviedol 31 - ročný člen ofenzívy Liptákov.

Gerec, posledný majstrovský zápas odohral 4. novembra 2023 (v Skalici). "V závere jesennej časti ma problémy so slabinami vyradili z tréningového a zápasového režimu. V posledných piatich kolách som nebol mužstvu k dispozícii, takže o to viac ma ponuka na ďalšiu spoluprácu potešila. Je to tiež nový impulz a nemalé povzbudenie do ďalšej roboty," vravel hráč, v ktorý v našej najvyššej futbalovej súťaži má na svojom konte 196 štartov a v nich nastrieľal 32 gólov, z toho deväť v predchádzajúcom súťažnom ročníku, keď sa stal najlepším zakončovateľom svojho mužstva. "To sa mi v Niké lige stalo prvý raz. Avšak počas hosťovania v Podbrezovej, sa mi podarilo za jednu sezónu 15 - krát skórovať," podotkol Gerec.

Útočník, ktorý býva v Hubovej, prišiel pod Čebrať v roku 2008, keď prestúpil z Ľubochne. Ako hráč Ružomberka, bol aj na niekoľkých "hosťovačkách" (Dunajská Streda, Podbrezová, Liptovský Mikuláš), no siedmu sezónu od začiatku ťahá len vo farbách Ruže. "Iné je nastupovať za svoj kmeňový klub, ako putovať po rôznych mužstvách. Nebolo to ľahké obdobie počas mojej futbalovej dráhy. No určite mi niečo dalo a posúvalo ma. Samozrejme, v ružomberskej kabíne, sa cítim už ako doma. S viacerými chalanmi sme dlhšie spolu, proste super," konštatoval druhý najstarší muž na súpiske MFK (po Jánovi Maslovi).

Hráča sme sa aj spýtali, či po spomínanej výluke je už úplne fit. "S mužstvom trénujem naplno, nastupoval som v prípravných stretnutiach, na sústredení v Turecku som odohral aj jeden celý zápas, no ešte pár dní mi chýba, aby som bol na sto percent pripravený," reagoval Štefan Gerec.

Foto: MFK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia