Trojbodový gól po prihrávke naslepo

Trojbodový gól po prihrávke naslepo

Ján SvrčekŠport11.2.2024

O výsledku včerajšieho stretnutia 19. kola Niké ligy MFK Ružomberok - Spartak Trnava (1:0) rozhodol jediný moment. Presná trefa Samuela Lavrinčíka v 24. min.

"To čo sme si pripravili, splnilo účel. Základom bola kvalitná defenzíva. Vedeli sme, že ak to vzadu ubránime, aj naša nejaká šanca príde. Potom sme stretnutie nepustili zo svojich rúk. Takže za nás určite môžem vysloviť spokojnosť." To boli prvé slová 22 - ročného stredopoliara Liptákov po trojbodovom zisku.

Ružomberok mal jedinú veľkú ponuku na skórovanie, pričom favorit žiadnu a to stačilo na šieste víťazstvo v sezóne a úspešné vykročenie do kalendárneho roka 2024. "Bolo zrejmé, že šancí nebude veľa. No možno sa čakalo o niečo viac, napokon aj jedna stačila. Bola to presne akcia z tréningov. V strede sa otvoril priestor, kde som nabehol. Jano Hladík mi pekne, myslím si, že naslepo loptu posunul. Už to bolo len o tom, aby aby sa človek sústredil a strelu správne uložil. Tak sa aj stalo," opísal Lavrinčík.

Ruža opäť otvorila zápas s piatimi zadákmi, z toho s trojicou stopérov. "Obrana mala svoju kvalitu, no myslím si, že celý tím dobre bránime. Vychádza to aj z našich tréningov. No nadstavba, teda hra dopredu musí byť ešte lepšia," vravel ďalej hráč, ktorý pod Čebrať prestúpil vlani v lete z AS Trenčín.

V druhej štyridsaťpäťminútpovke Spartak veľmi loptu domácim futbalistom nepožičiaval, no vo finálnej fáze bol dosť bezradný. "Po prestávke to už, vzhľadom na stav nášho terénu, mali hostia ťažšie, čo sa týka kombinácií. Je však pravda, že nás zatlačili. V prvom polčase sme aj my dosť boli na lopte," konštatoval nositeľ ružomberskej jedenástky, ktorý tiež prezradil, že mužstvo celý týždeň sa ani nedotklo prírodného trávnika, pričom aj predzápasový tréning v piatok chlapci absolvovali len na svojej "umelke".

Lavrinčík strelecky nadviazal na posledné jesenné kolo, keď skóroval v Košiciach (2:2). Včera to bol jeho štvrtý nástrel v ružomberskom drese. "Úvod sezóny som mal taký pomalší, teraz to už ide. Dúfam, že rovnako budem aj pokračovať. Veď máme za sebou dobrú prípravu," podotkol Samo.

Včera naplno zabodovali aj traja najväčší konkurenti Ružomberka o prvú nadstavbovú šestku - Banská Bystrica, Podbrezová a Dunajská Streda. Čiže tieto výsledky zahrali proti mužstvu trénera Ondřeja Smetanu. "To už neovplyvníme, my sa musíme pozerať predovšetkým na seba a body zbierať v hornej, či dolnej šestke," dodal Samuel Lavrinčík.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia