Účtovanie ružomberského biatlonu

Účtovanie ružomberského biatlonu

Ján SvrčekŠport6.1.2024

Bola to slávnostne ladená bilancia, aj v spoločenskom a kultúrnom šate. Ešte na konci minulého roka sa v Kultúrnom dome v Štiavničke zišli členovia Športového klubu bežeckého lyžovania a biatlonu (ŠK SKI) Ružomberok, aj za účasti rodičov, ďalších rodinných príslušníkov a tiež v spoločnosti partnerov klubu. "Nevyhlasovali sme najlepších v jednotlivých kategóriách, ale išlo o celkovú prezentáciu našich výsledkov za minulý rok, či už počas zimnej, alebo letnej sezóny. Chceli sme všetkých oceniť. Naše ´decká´ sa postarali aj o kultúrny program," uviedol predseda a tréner ŠK SKI Ružomberok Ľuboslav Palguta.

Počas svojej letnej sezóny, pod strechou klubu s poradovým číslom štyri, sa Ružomberčania zúčastnili na troch republikových šampionátoch a z každého sa vracali aj s medailovými umiestneniami. Na majstrovstvách Slovenska v pretekoch s hromadným štartom v Predajnej Dávid Palguta u žiakov "B" získal titul, Maroš Glenba v rovnakej kategórii striebro a medzi dievčatami v kategórii prípraviek tretia skončila Diana Muchaničová. Vo Vyhniach, kde sa bojovalo o tituly v rýchlostných pretekoch bol opäť zlatý D. Palguta, jeho otcovi Ľuboslavovi Palgutovi patrilo striebro medzi mužmi v prvej veteránskej kategórii "B" a bronzovú medailu si u žiakov "B" vybojoval Matúš Plaskúr. Vytrvalostné preteky v rovnakom stredisku priniesli strieborné "kovy" D. Palgutovi a Ľ. Palgutovi. Stela Milanová dosiahla na bronz u prípraviek. Dávid Palguta ovládol aj absolútny republikový rebríček vo svojej žiackej kategórii.

ŠK SKI v lete zorganizoval dve podujatia s celoslovenskou účasťou - v máji 2. ročník Mestského laserového biatlonu v Čutkovskej doline, ktorý bol súčasťou premiérového Slovenského pohára v letnom laserovom biatlone a v júni po tretíkrát v rade jedno kolo Slovenského pohára v letnom biatlone pre kategórie žiactva pod Lúčnym hríbom v Liptovskej Štiavnici.

Mladý, čo sa týka existencie, ružomberský klub má momentálne 41 súťažiacich členov (36 detí a 5 dospelých). Trénermi, okrem Ľuboslava Palgutu, sú ešte Dagmar Petruf-Huťková, Denisa Švárová, Miroslav Piecka.

Foto: facebook ŠK SKI

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia