V najvyššej súťaži s malou loptičkou len povinné víťazstvo

V najvyššej súťaži s "malou loptičkou" len "povinné" víťazstvo

Ján SvrčekŠport4.2.2024

V stolnotenisovej extralige mužov družstvo ŠKST Ružomberok vo svojej herni najprv zdolalo outsidera súťaže AŠK Mária Huta 6:0 a na druhý deň podľahlo Vranovu nad Topľou 3:6.

"Prvý zápas, to bola pohodička. Netrval ani hodinu a pol. Všetci sme získali po dva body," uviedol k jednoznačnému duelu s posledným tímom tabuľky z Gelnice, ktorému sa v kolónke víťazstiev stále vyníma nulu, prvý hráč ružomberskej družiny Andrej Kaššay. AŠK Mária Huta získala len päť setov.

Na Vranov však ružomberská trojica bola prikrátka. V základnej časti ŠKST na východe republiky, vtedy ešte aj s Thajwančanom Wei-Che Changom dokázal remizovať 5:5. Včera do stavu 2:2 bolo všetko otvorené, potom hostia odskočili na 2:4, Kaššay ešte znížil na 3:4, lenže viac už domáci tím nedokázal duel zauzliť. Východniari mali vo svojom strede trojbodového Daniela Oráča, čo výrazne zavážilo. "Spravil som dva body, s Oráčom som prehral, hoci väčšinou sa mi ho darilo za domácimi stolmi zdolať. Jakub Holubčík pridal jeden bod a bol blízko aj k druhému. Je to ale ťažké, keď tretí hráč nepomôže žiadnym víťazstvom. Potom sa nemôžeme posunúť ani ku štvorhre. Keby som ja aj všetky ´single´ ovládol, bolo by to málo," opísal zápas, ktorom Pindura vyšiel naprázdno, Kaššay.

Ružomberské ženy prehrali v Belej nad Cirochou 1:6. Popri skúsenej Frederike Pisarčíkovej prvý raz nastúpili dve nové mladé hráčky, 15 - ročná Alica Kubjatková (z Čadce) a 12 - ročná Indka Patel Krisha Jaybhai, ktorá do ŠKST prišla na hosťovanie z Nižnej na Orave. Pre nich však to boli príliš veľké sústa. "Mladučká Indka bola dosť vyplašená. Kubjatková sa ešte potrebuje, po zranení, vyhrať. Keď sa oťuká, to bude lepšie," povedal k ženám vedúci družstva ŠKST Marián Hajas.

Extraliga - muži: ŠKST Ružomberok - AŠK Mária Huta 6:0, Kaššay, Pindura a Holubčík po 2, Ružomberok - VSTK Vranov nad Topľou 3:6, Kaššay 2, Holubčík 1, ženy: ŠK Orion Belá nad Cirochou - ŠKST Ružomberok 6:1, Pisarčíková.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia