V nedeľu v novom termíne: Čajky - Ruža

V nedeľu v novom termíne: Čajky - Ruža

Ján SvrčekŠport9.2.2024

V nedeľu (11. februára) o 17. hod. je na programe dohrávaný zápas 2. kola nadstavbovej prvej "štvorky" Niké extraligy basketbalistiek Piešťanské Čajky - MBK Ružomberok. Stretnutie sa malo odohrať 3. februára, no Hracia komisia SBA ho na poslednú chvíľu, pre zvýšenú maródku v piešťanskom družstve, posunula o týždeň neskôr.

Idete na palubovku úradujúceho majstra, takže čaká vás poriadne sústo, čo vy na to? - oslovili sme hráčku ružomberskej základnej päťky Viktóriu Havranovú.

"Piešťanom máme, čo vracať. Tento rok, ešte v základnej časti, sme tam odohrali veľmi nevydarené stretnutie. Hoci teraz máme o jednu kľúčovú hráčku menej, verím, že sa zomkneme a zabojujeme aj za zranenú Andy Andělovú."

Keď si oprášite 34 - bodovú prehru (39:73) v súboji o prvú priečku po základnej časti, tak čo zvlášť vybuchlo?

"Všetko. Každá jedna z nás zahrala zle. Ten zápas sa veľmi ťažko hodnotí. Absolútne nefungovala obrana a v útoku sme sa trápili. Dúfam, že odvtedy sme sa ako tím posunuli a bude to lepšie."

Kedy ste sa dozvedeli, že pôvodný termín zápasu nadstavbovej časti s Piešťanmi bol zrušený?

"Až deň predtým večer, po predzápasovom tréningu. Dovtedy nikto nič ani netušil."

Takže menší šok?

"Horšie by bolo, keby prišla správa, že hráme stretnutie, s ktorým sa nerátalo. Určite sme už boli nejako nastavené a pripravené. Došlo k narušeniu určitého plánu."

Ako potom tréner Juraj Suja naložil s voľným víkendom?

"Na druhý deň, čiže v sobotu, sme ukrojili dve tréningové jednotky a potom družstvo dostalo tri dni voľna. Po predchádzajúcom náročnom a vyčerpávajúcom trojdňovom turnaji Federálneho pohára takýto odpočinok prišiel vhod."

Už myslíte aj na ďalší víkend, keď Koniareň bude dejiskom Slovenského pohára?

"Samozrejme, teším sa na to. Som rada, že budeme hrať doma. Verím, že basketbalový víkend osloví tiež početných divákov."

Foto: facebook Piešťanské Čajky

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia