Včera v mraze proti Poliakom, dnes pri Stredozemnom mori

Včera v mraze proti Poliakom, dnes pri Stredozemnom mori

Ján SvrčekŠport21.1.2024

Druhý prípravný duel futbalistov MFK Ružomberok, včera proti poľského druholigistovi Zaglebie Sosnowiec (2:1), priniesol viaceré pozitíva. "Som rád, že ku konečnému výsledku sme sa dopracovali vecami, na ktorých sa dá stavať a ktoré chlapci preniesli z tréningového procesu. To je pre mňa dôležité. Samozrejme, vo finálnej fáze máme ešte na čom pracovať. Aj teraz, proti dobre organizovanej obrane súpera, možno trochu chýbala jedna spätná prihrávka, následne nábeh, či kolmá lopta. V poslednej tretine ihriska sú činnosti, ktoré ešte treba vylepšiť," vravel po vystúpení na vlastnej umelej tráve ružomberský kouč Ondřej Smetana.

Príjemné pocity zo zápasu prevažovali aj jedného z kľúčových hráčov MFK Martina Chriena. "Po vyše dvoch týždňoch už bolo cítiť, že máme dačo natrénované. Herne to bolo lepšie ako pred týždňom. Išlo o progres. Bolo vidno schémy, ktoré pilujeme. Celkom sme si rozumeli, darilo sa nám kombinovať po zemi. Na pár chýb, ktoré sú v príprave normálne, aj so zreteľom na ťažšie nohy, stretnutie možno hodnotiť pozitívne," konštatoval 28 - ročný muž ružomberskej ofenzívy, ktorý nastúpil v prvopolčasovej jedenástke a dodal: "Tento týždeň boli v pláne aj dva kondičné bloky, no potom sme už pracovali iba na ´umelke´ s loptou."

Dnes (21. januára) sa futbalisti spod Čebraťa na týždeň rozlúčili s liptovskou zimou a zamieril na kemp do Turecka. Svoj prípravný stan si rozložili v Beleku. Pred ich odletom boli známe dve prípravné stretnutia, v utorok (23. januára) proti FK Priština (Kosovo) a v sobotu (27. januára) s FK Jedinstvo Ub (Srbsko) a tretie bolo v riešení.

"Náročné domáce podmienky zimu, sneh a umelú trávu vymieňame za teplo a prírodnú trávu. Verím, že tento pobyt bude pre chlapcov aj motivujúci a jednoznačne výhodnejší pre našu prácu. Takisto hráčov budeme mať celý deň pokope a je tiež dosť priestoru na vzájomnú komunikáciu," uviedol k "Turecku" Smetana. "Všetci chlapci sa na sústredenie tešia. To isté platí aj o mne. Vždy je to len plus, keď mužstvo v zime môže takto vycestovať za lepšími podmienkami. Veď doma sa trénovalo až v hraničných situáciách, aj za mínus dvanásť-trinásť stupňov. Takže príjemná a vítaná zmena," dal sa počuť za kabínu Chrien.

Na sústredení v Turecku sú: Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Branislav Sokol - Ján Maslo, Mário Mrva, Šimon Gabriel, Alexander Selecký, Matúš Malý, Juraj Kotula, Oliver Luterán, Timotej Múdry, Kevin Švejhla, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Samuel Lavrinčík, Adam Tučný, Marián Chobot, Marek Zsigmund, Martin Chrien, Viktor Úradník, Jan Hladík, Štefan Gerec, Martin Boďa, Dávid Jackuliak.

Foto: Rudolf Maškurica

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia