Veľký halový futbalový event v Ľubochni

Veľký halový futbalový event v Ľubochni

Ján SvrčekŠport1.1.2024

V telocvični ZŠ a MŠ v Ľubochni na konci roka (30. decembra) prebiehal 3. ročník turnaja v halovom futbale GOT Cup. Podujatie sa vrátilo po troch rokoch, keď výluka súvisela s pandemickým obdobím. Za akciou, ktorá "koženú" medzi sviatkami opäť spojila s benefičným rozmerom je partia ružomberských rodákov, súčasných, alebo bývalých hráčov mužstva Ako chcete z bratislavskej Top ligy v malom futbale.

"Napokon sa zišlo pätnásť mužských tímov, keď jeden z pôvodne prihlásených sa ospravedlnil. Prvý raz súčasťou turnaja bol žensko - dievčenský formát za účasti štyroch družstiev. Je skvelé, že ľudia nám takto preukazujú dôveru a podporujú nás," uviedol jeden z nosných pilierov organizátorského súkolia Andrej Kostroš, dnes žijúci v hlavnom meste, ktorý svojho času hrával aj za Hrboltovú, či Švošov.

V mužskej odnoži primát patril Gombášu, ktorý v rozhodujúcom dueli zdolal Černovcov 2:0. "Paradoxne, vo finále nás vycvičil vlastný hráč Matúš Kútnik," vyhlásil po skončení turnaja Ján Roštek, ktorý dal dokopy černovskú družinu. Osemnásťročný Kútnik je hráčom aktuálneho lídra siedmej ligy TJ Máj Černová, no keďže býva v Hubovej, oslovil ho tréner TJ Poľana Jakub Šalena. "Ani som nevedel, že aj Černovci prídu. Čo sa týka samotného turnaja, z mojej strany neboli žiadne veľké očakávania. Myslel som si, že svoju cestu skončíme medzi prvými. No napokon to bolofinále, navyše víťazné. Takže, celkove ide len veľmi príjemné pocity," dal sa počuť Kútnik.

Černová zase siahla po svojom bývalom hráčovi Jozefovi Tulinskom, ktorý ako projektant pracuje v Prahe. "V Čechách hrávam šiestu ligu za FK Čechie Dubeč. Bol som tu aj pred tromi rokmi. Keďže sa mi páčilo, prišiel som znovu podporiť dobrú vec. Cieľom bolo schuti si zahrať, stretnúť sa s kamarátmi a pokúsiť sa, veď o tom je tiež šport, uspieť. Môj obdiv hlavne patrí organizátorom, za všetok čas, ktorý venovali prípravám a organizácii turnaja," vravel 31 - ročný člen strieborného mužstva.

Tretia priečka patrila Beške. "Som stále aj členom tímu Ako chcete. Počas štúdia v Bratislave som za nich nastupoval. Nuž a teraz bolo mojou úlohou dať dokopy partiu z registrovaných bešeňovských futbalistov, keďže za túto dedinu chytám štvrtú ligy. Oslovilo ma hlavne charitatívne poslanie akcie. Medzi sviatkami bolo len vítané takto sa stretnúť. Tiež s priateľmi, ktorých som dlhšie nevidel," vysvetľoval kapitán a kouč Bešky.

GOT Cup si užili aj ružomberské "kočky", dokonca v troch tímoch. "Boli za tým ´baby´ v skupine. Každý turnaj v takomto období je super. Atmosféra bola úžasná, takisto organizácia klapala," pochvaľovala si Monika Adamčiaková z víťazného tímu Bla Bla Bla, ktorá je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou družstva žien MFK Ružomberok. "Ani neviem, čo bolo za našou hlavičkou. Nejako viazla komunikácia pri téme, ako sa budeme volať. Napokon to ´vybavila´ Janka Maslová. Pravdepodobne išlo o prvé slová, čo ju napadli."

Na ľubochnianskej palubovke nechýbala ani opora slovenskej reprezentácie do 19 rokov a druhá najlepšia strelkyňa aktuálneho ročníka I. ligy žien Darina Hrúziková. "Áno, bola som po skončení jesennej časti aj na próbe v jednom talianskom klube, no teraz som tu. Navyše futbal v hale ma veľmi baví," vyhlásila 18 - ročná futbalistka. "Išlo o dobrý nápad asistentky nášho trénera Rebeky Žihlavníkovej a kapitánky Valiky Krivačkovej. Navyše Ľubochňa je môj doslova druhý domov. Tu trénujeme i väčšinou hrávame domáce zápasy." Maturantka na Obchodnej akadémii v Dolnom Kubíne si aj trochu zašpásovala: "Nečakala som, že nielen my ženy, ale aj chlapi vedia ukázať krásny futbal."

Celý výťažok z turnaja, vrátane príspevkov na transparentný účet, pôjdu na tri adresy - Markovi, chlapcovi, čo diagnostikovali komplexnú genetickú neurodegeneratívnu poruchu – ataxia telangiectasia, Elizabettke, ktorá po predčasnom narodení má jednu z foriem detskej mozgovej obrny – spastickú kvadruparézu a detskej klinike Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku na zaobstaranie tlakového holteru.

Z výsledkov: muži: semifinále: Ako chcete - Černovci 1:3, Beška - Gombáš 0:3, finále: Černovci - Gombáš 0:2, o 3. miesto: Ako chcete - Beška 1:5, ženy: finále: Bla, bla, bla (Ružomberok)- Kozmos ženstvo (Bratislava) 5:0.

Foto: autor

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia