Víťaznú partiu zložil M. Kučera

Víťaznú partiu zložil M. Kučera

Ján SvrčekŠport9.1.2024

Už po siedmykrát sa stretli na prahu nového roka. Na zimnom futbalovom turnaji O Pohár starostu si (6. januára) v Ludrovej, na tamojšej umelej tráve, dalo "dostaveníčko" všetkých desať vopred prihlásených kolektívov.

Víťazom sa stal na tomto podujatí úplne nový tím s názvom Nech sa páči, ktorý vyskladal Marko Kučera, dlhoročný stopér Ludrovej, len mimochodom štyrikrát laureát Jedenástky Liptovského futbalového zväzu a od leta hráč účastníka V. ligy OŠK Švošov. "Základ mužstva tvorili hráči zo Švošova, ktorých doplnili chalani z okolitých dedín." uviedol 22 - ročný chalan. "Na tomto turnaji bývam pravidelne. Predtým ako súčasť ludrovskej partie FC Čkory. Opäť mám len príjemný pocit, všetko super vyšlo. Nemalo to chyby. Podľa mňa, ani dážď nevadil. Zase sme sa stretli kamaráti. Bola to veľmi milá akcia."

Všetko opäť zastrešoval Matej Meško, od začiatku nosná persóna celého organizátorského záhlavia. "Lepšie by bolo vonku mínus päť stupňov, ako celodenný dážď, hoci nebol hustý, no s tým nič nespravíme. Akurát na ´umelke´ sa trochu šmýkalo, inak všetko bolo v pohode. V závere sme vyriešili aj jeden problém, keď dva zo štyroch reflektorov na ihrisku zaštrajkovali. Medzi divákmi bol elektrikár Dušan Chovan, ktorý to pohotovo vyriešil. Vydarila sa aj kapustnica, Štefan Droppa sa zase svojej role zhostil na jednotku," hodnotil spokojný Matej Meško.

Z výsledkov - semifinále: Ďobkári (Klačan, Mikulec, Moravčík, Demčo, Sleziak, Hrnček, Nemček, Gejdoš) - LUNAKO (Hollý, Pavol, Oravec, Žiaran, Mrnčo, Lukáč, Lovas, Lazík, Šrámek, Múdry, Mišík) 11:2, Nech sa páči (Kučera, Čillík, Š. Ziara, Marcoň, M. Žiara, Klačko, Baláž, Graula, Huba - FC Čkory (M. Uram, Švárny, Průcha, Chovan, Šuša, Fides, F. Uram, Jánoš, Droppa) 7:2, finále: Ďobkári - Nech sa páči 4:9, o 3. miesto: LUNAKO - FC Čkory 3:11.

Ocenení jednotlivci: najlepší brankár - Adam Šuša (FC Čkory), najlepší strelec - Erik Mikulec - 14 gólov (Ďobkári), najlepší hráč - Martin Huba (Nech sa páči).

Foto: OŠK Ludrová

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia