Víťazstvo nad kosovskou Prištinou

Víťazstvo nad kosovskou Prištinou

Ján SvrčekŠport23.1.2024

Aj tretia zimná zápasová próba futbalistov MFK Ružomberok bola víťazná. Liptáci vo svojom prvom dueli na sústredení v tureckom Beleku zdolali kosovský tím FC Priština 1:0, keď o výsledku už v 13. min. rozhodol Martin Boďa.

"Bol to veľmi slušný futbal, takticky vyzretý z oboch strán. Nás zvlášť potešil transfer viacerých tréningových vecí do zápasu. Chalani sa snažili vytiahnuť to, na čo sme sa pripravovali. Či už pri zakladaní, alebo vedení útokov. V danej fáze prípravy možno hovoriť o spokojnosti. Opäť, no už posledný raz, nastúpili dve polčasové jedenástky. Priština, ktorá pravidelne hráva v predkolách európskych pohárových súťaží, ukázala balkánsky, dynamický štýl, avšak zároveň maximálne férový. Určite to bola veľmi dobrá príprava na našu ligu," hodnotil z Turecka asistent ružomberského trénera Peter Tomko.

Dnes išlo o vyrovnanú partiu a ako povedal Tomko, hlavne taktickú bitku. "Zväčša sa hra odvíjala medzi šestnástkami. Šancí boli málo. Jediný gól padol po situácii, ktorú tiež pilujeme na tréningoch. Išlo o autové vhadzovanie a po následnej prihrávke Martina Chriena, Maťo Boďa preskočil stopéra i brankára súpera a hlavou skóroval," vravel ďalej asistent hlavného kouča Ondřeja Smetanu.

Ružomberčania ešte pred zápasom, ráno, absolvovali jednu tréningovú fázu, kde sa venovali hlavne herným súčinnostiam a taktike.

"Vyšiel nám ideálny deň. Počasie bolo naozaj super. Teplota vzduchu sa dostala až na devätnásť stupňov," dodal Peter Tomko.

V piatok (27. januára) Ružomberok v Turecku čaká KF Gostivar zo Severného Macedónska a v sobotu (28. januára) duel so srbským FK Jedinstvo Ub.

FC Priština - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gól: 13. Boďa.

Ružomberok - 1. polčas: Frühwald – Kotula, Maslo, Gabriel, Selecký – Múdry, Lavrinčík – Gerec, Chrien, Tučný – Boďa, druhý polčas: Ťapaj – Malý, Mrva, Luterán – Šefčík, Domonkos, Zsigmund, Švehla, Hladík, Tučný – Jackuliak.

Foto: Matej Šavol

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia