Vydarený náborový formát na ľade, od zajtra dorastenecký turnaj

Vydarený náborový formát na ľade, od zajtra dorastenecký turnaj

Ján SvrčekŠport11.1.2024

Od zajtra do nedele (12. - 14. januára) bude Zimný štadión v Ružomberku dejiskom kvalifikačného turnaja I. ligy dorastu o postup do nadstavby o účasť v extralige v tejto vekovej kategórii za účasti troch družstiev - MHK Dolný Kubín, HK 91 Senica a HK Humenské levy. Každý deň je na programe jeden zápas, so začiatkom o 14. hod.

"Rovnaký turnaj sme organizovali aj pred rokom. Musí totiž byť na neutrálnom ľade. Aj geopoliticky naše mesto je vítaným dejiskom," uviedol manažér MHK Ružomberok Peter Matejka. "Po základnej časti I. dorasteneckej ligy víťazi troch skupín postúpili priamo do nadstavbovej skupiny. Teraz sa hrá ešte o posledné miesto. Čiže v nadstavbovej 10 - člennej skupine bude šesť družstiev z extraligy a štyri z prvej ligy. Z nich najlepších šesť v ďalšej sezóne si zahrá extraligu a ostatné zostanú v dorasteneckej lige," vysvetlil P. Matejka.

Pred pár dňami ružomberský klub zorganizoval ďalší diel svojho vlastného formátu, teraz bez zväzovej strechy, Deti na hokej. "Mali sme 42 účastníkov, čo je krásne číslo. Len mimochodom, vlani to bolo dvadsať šesť. Takýto záujem nás len teší. Nech ´decká´ pribúdajú. Už sa to odzrkadlilo na tréningu prípravky, na ktorý prišlo 63 detí," prešiel k druhej téme P. Matejka a hrdo dodal: "Momentálne, vo všetkých kategóriách má náš klub 176 registrovaných hráčov."

Keď sme pri ružomberskej hokejovej mladi, ešte dodajme, že najväčším želiezkom klubu v aktuálnej sezóne sú starší žiaci deviataci, ktorí vedú skupinu Stred, keď rovnaký počet (23) bodov má aj druhý MHA Martin. Tretí sú Barani Banská Bystrica s 22 bodmi. Družstvá na aktuálne druhej a tretej priečke majú o jeden zápas menej.

Foto: autor, facebook MHK Ružomberok

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia