Z tepla zase do liptovskej zimy

Z tepla zase do liptovskej zimy

Ján SvrčekŠport29.1.2024

Včera sa ružomberskí futbalisti vrátili z týždňového pobytu v tureckom Beleku, počas ktorého odohrali aj tri prípravné stretnutia - FC Priština (Kosovo) 1:0, KF Gostivar (Severné Macedónsko) 2:1 a FK Jedinstvo Ub (Srbsko) 1:2.

S akými pocity prevládajú po návrate domov? - znela naša otázka na trénera ružomberského mužstva Ondřeja Smetanu.

"Skôr by som odpovedal, obrátene. Nemôžu byť negatívne. Mužstvo odohralo, čo sme chceli, tri zápasy. Priestor medzi nimi bol využitý na tréningový proces. Chalani, až na nejaké šrámy, či drobnosti, aj zdravotne tento kemp zvládli a verím, že všetci budú už v najbližších dňoch zdravotne fit. Sústredenie môžem hodnotiť pozitívne a smerom k jari aj optimisticky. Nášmu pobytu žičilo takisto počasie. Samozrejme, až samotná ligová súťaž a hneď prvé jarné kolo ukáže, kde na tom sme."

Čo vám odkryli samotné prípravné stretnutia?

"Odohrali sme slušné zápasy. Ukázali fyzickú pripravenosť hráčov po predchádzajúcom vyše dvojtýždňovom bloku prípravy, tiež schopnosti viesť náročný spôsob boja. V Turecku sme sa takisto zamerali na nejaké súčinnosti, medzihru."

Kedy pokračujete v robote v domácich podmienkach?

"Prvý raz hráči dostali dva dni voľna. Navyše včerajšiu nedeľu, keďže sa sa cestovalo domov a skoro ráno aj vstávalo, mali rozbitú. Zajtra poobede sa opäť stretneme na vlastnom štadióne."

V sobotu (3. februára) o 13:30 hod. mužstvo čaká generálka pred jarnou časťou proti poľskému súperovi Górnik Zabrze na jeho pôde. Jarný program základnej časti Niké ligy, ktorý pozostáva z posledných štyroch kôl, Ružomberok otvorí 10. februára na vlastnom ihrisku so Spartakom Trnava. Potom prídu na rad dva zápasy vonku, v Michalovciach a v Zlatých Moravciach a na záver (2. marca) doma MFK privíta Podbrezovú.

Foto: Matej Šavol

© 2024 Žijem v Ružomberku Ochrana súkromia